AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Άρης: Απέκτησε παιχνίδι από τα άκρα και… ανέπνευσε στην επίθεση

[ad_1]

Σάπι Σουλεϊμάνοφ και Κίκε Σαβέριο δείχνουν αποφασισμένοι να… αποσύρουν από τη θεματολογία του Άρη ένα από τα βασικά αντικείμενα συζήτησης γιατί προσφέρουν δημιουργία και εκτέλεση από τις πτέρυγες και πλέον δείχνουν ικανοί να στηρίξουν περισσότερο τον Λορέν Μορόν.

Όπως στο προηγούμενο διάστημα ήταν λογική η κουβέντα για τον χαμηλό βαθμό δημιουργίας από τα άκρα, έτσι και τώρα είναι εξίσου φυσιολογική η ανάδειξη της προσφοράς των Κίκε Σαβέριο, Σάπι Σουλεϊμάνοφ καθώς οι δύο ακραίοι επιθετικοί είναι αυτοί που προσδίδουν έναν επιπλέον τρόπο έκφρασης στην ομάδα του. Ειδικά η συμμετοχή του πρώτου στο παιχνίδι του Άρη μπορεί να χαρακτηριστεί κομβική, μπορεί μάλιστα να εξελιχθεί και σε ευεργετική, εφόσον ασφαλώς συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Ο 24χρονος winger σκόραρε και στους δύο τελευταίους αγώνες Πρωταθλήματος, κυρίως όμως μετέτρεψε μια… ακίνδυνη πλευρά σε σημείο αναφοράς. Είναι οι διεισδύσεις του στο πρόσφατο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ παράλληλα της αποτελεσματικότητάς του στις πάσες (22/29) και φυσικά το γκολ που σημείωσε το οποίο είχε δώσει ισχυρό προβάδισμα στην ομάδα του. Ήταν επίσης οι 6/10 κερδισμένες μονομαχίες, οι δύο κομβικές πάσες, σαν αυτή στη φάση του πρώτου γκολ αλλά και το ποσοστό επιτυχίας (50%) στον τομέα των πετυχημένων ντριμπλών.

Στον πρόσφατο αγώνα με τον Παναιτωλικό, ο ποδοσφαιριστής από το Εκουαδόρ δεν βρέθηκε στο χορτάρι για περισσότερα από 22 αγωνιστικά λεπτά αλλά σε αυτά φρόντισε να βάλει τη σφραγίδα του με την υπέροχη εκτέλεση στη φάση του τρίτου γκολ, συνολικά κατέγραψε τρεις προσπάθειες με σουτ στην εστία και παράλληλα είχε ακρίβεια στην πάσα (6/8). Αν μάλιστα σε δύο περιπτώσεις πήγαινε στην επιλογή της άμεσης εκτέλεσης, τότε οι αριθμοί του θα ήταν ακόμη καλύτεροι.

Ο Σαβέριο

Η «εμπλοκή» του Σαβέριο στο παιχνίδι του Άρη μπορεί να συμβάλλει στην απελευθέρωση του Λορέν Μορόν – ο οποίος σε κάθε παιχνίδι έχει δύο και τρεις αντιπάλους στο κατόπι του – σίγουρα το έχει κάνει πάντως στον Σάπι Σουλεϊμάνοφ. Μέχρι πρότινος ο Άρης πήγαινε «μονόπατα» στη δεξιά πλευρά του επενδύοντας στην ατομική ενέργεια του Καυκάσιου, αυτό διάβασαν αρκετές ομάδες, με συνέπεια τον περιορισμό των δημιουργικών ενεργειών του. Μετά τον αγώνα στην Τρίπολη, στο πρώτο από τα τρία σερί παιχνίδια στα οποία σκόραρε ο «Σάπι», μπήκε και ο Σαβέριο στην (επιθετική) εξίσωση του Άρη και αυτό σίγουρα αποσυμπίεσε τον Σουλεϊμάνοφ.

Αυτό λένε τουλάχιστον και οι αριθμοί με τα γκολ που σημείωσε στα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Παναιτωλικό, κυρίως όμως από το ότι πλέον δεν έχει «κολλημένη» επάνω του την αντίπαλη άμυνα. Στα δύο τελευταία παιχνίδια ο 25χρονος έχει ποσοστό ακρίβειας 94.8% στις πάσες, δηλαδή 37/39 (!) καθώς στον αγώνα του Αγρινίου δεν λάθεψε ούτε μια φορά (18/18). Το αγωνιστικό ανέβασμά του δεν φαίνεται μόνο μέσα από τη δράση του στην επίθεση, αλλά και από την πειθαρχία του στο αμυντικό κομμάτι με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τον αγώνα του Κυπέλλου με την ΑΕΚ στον οποίον είχε γρήγορες και έγκαιρες επιστροφές, βοηθώντας τον Μόζες Οντουμπάτζο.

Εφόσον οι δύο βασικοί ακραίοι επιθετικοί συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο, είναι δεδομένο ότι ο Λορέν Μορόν θα βρει περισσότερους χώρους. Αυτούς ψάχνει ο Ισπανός καθώς, μέχρι στιγμής, νιώθει πάνω του την προσαρμογή κάθε αντίπαλης άμυνας.

[ad_2]

Source link

Related posts

Πέλικανς – Ράπτορς 138-100: Ο Ίνγκραμ το έβλεπε… βαρέλι (vid)

ΟΦΗ: Μέσα ο Μεγιάδο για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα

Λάσο: «Υπήρξαν στιγμές από τον αγώνα που θα μου δημιουργήσουν εφιάλτες»

Αφήστε ένα σχόλιο