AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Έγκριση στόχων κατά της σπατάλης τροφίμων από την επιτροπή περιβάλλοντος ΕΕ

[ad_1]

Οι προτάσεις τους περιλαμβάνουν ελάχιστη μείωση 20% στην επεξεργασία και παρασκευή τροφίμων (από 10%) και κατά 40% μείωση κατά κεφαλήν στη λιανική, τα εστιατόρια, τις υπηρεσίες τροφίμων και τα νοικοκυριά (από 30%) σε σύγκριση με τον μέσο όρο μεταξύ 2020 και 2022.

Τα κράτη μέλη πρέπει να διασφαλίσουν ότι αυτοί οι στόχοι επιτυγχάνονται σε εθνικό επίπεδο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2030. Επιπλέον, οι ευρωβουλευτές προτείνουν την αξιολόγηση υψηλότερων στόχων για το 2035 (τουλάχιστον 30% και 50% αντίστοιχα).

Η εισηγήτρια Anna Zalewska (ECR, PL) σχολίασε: «Παρέχουμε εστιασμένες λύσεις για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων, όπως η προώθηση των «άσχημων» φρούτων και λαχανικών, η παρακολούθηση αθέμιτων πρακτικών της αγοράς, η διευκρίνιση της επισήμανσης ημερομηνίας και η δωρεά απούλητων αλλά αναλώσιμων τροφίμων. ”

Το επόμενο βήμα είναι η ψηφοφορία στην Ολομέλεια κατά τη σύνοδο ολομέλειας του Μαρτίου 2024. Μετά τις ευρωεκλογές στις 6-9 Ιουνίου, η νέα Βουλή θα συνεχίσει την εξέταση του φακέλου.

Πηγή: Safe food advocacy Europe

[ad_2]

Source link

Related posts

Ανιχαλαζικά και αντιπαγετικά με επιδότηση 80% σε φυσικά πρόσωπα, 100% για σχήματα

Σε σταθερή άνοδο οι τιμές αργού πετρελαίου λόγω περικοπών ΟΠΕΚ+

Το AT5 της Segway Powersports γίνεται το ATV για όλες τις συνθήκες

Αφήστε ένα σχόλιο