AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Έτσι νομίζουν πως τα έθνη του βορρά θα σωθούν από τον Πούτιν!!

[ad_1]

Οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης σπεύδουν να καταφύγουν κάτω από την ομπρέλα ασφαλείας της Ουάσιγκτον. Μάταια όμως!

«Ένα κύμα νέων αμυντικών συμφωνιών μεταξύ των ΗΠΑ και των συμμάχων στη Βόρεια Ευρώπη επιτρέπει την ταχεία ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων, σηματοδοτώντας μία τελική απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», μεταδίδουν δυτικά ΜΜΕ.

Νέες πολυετείς συμφωνίες με τη Σουηδία, τη Φινλανδία, τη Δανία, την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία που υπεγράφησαν αυτόν τον μήνα σηματοδοτούν μια σημαντική αλλαγή που συνέβη στο ΝΑΤΟ τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς τα κράτη μέλη αγωνίζονται να επανεφοδιάσουν τα οπλοστάσιά τους, αφού έστειλαν ό,τι είχαν και δεν είχαν στην Ουκρανία.

Και ο Πούτιν τα έκανε όλα παλιοσίδερα!!

Στο επίκεντρο και των έξι συμφωνιών συνεργασίας στον τομέα της αμυντικής ασφάλειας βρίσκονται οι κατευθυντήριες γραμμές που επιτρέπουν στα στρατεύματα των ΗΠΑ να επιχειρούν στην εκάστοτε χώρα για εκπαιδευτικές αποστολές και τη χαλάρωση της γραφειοκρατίας για το προσωπικό και τον εξοπλισμό του για γρήγορη ανάπτυξη σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

«Αυτό επιτρέπει στις ΗΠΑ να πουν: Ολόκληρη αυτή η περιοχή είναι μια αμυντική περιοχή. Πώς μπορούμε να συνεργαστούμε, τόσο σε σχεδιασμό, ασκήσεις, αποτρεπτικές επιχειρήσεις; Τώρα μπορείτε να τα κάνετε όλα με ορθολογικό τρόπο, αντί να χρειάζεται να πείτε – δεν μπορούμε να ανεφοδιάζουμε καύσιμα στη Σουηδία», δήλωσε ο Charly Salonius-Pasternak, κορυφαίος ερευνητής στο Φινλανδικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων.

Όπως μεταδίδει το Politico, στον απόηχο της αρχικής ρωσικής κατάληψης της Κριμαίας το 2014, η Σουηδία και η Φινλανδία άρχισαν να ασκούνται και να εκπαιδεύονται πιο στενά με το ΝΑΤΟ και μεμονωμένα έθνη, παρέχοντας de facto συμμαχική παρουσία στον Υψηλό Βορρά που δεν υπήρχε προηγουμένως.

Οι χώρες, μαζί με τους γείτονές τους στη Βαλτική στο νότο, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, παρακολουθώντας με αγωνία τις ακτές της Βαλτικής για τη ρωσική δραστηριότητα και θα καλωσορίσουν την αυξημένη παρουσία των ΗΠΑ.

Πιστεύουν ότι είναι ο μόνος τρόπος για να σωθούν μελλοντικά από τα στρατεύματα του Πούτιν…

ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo


[ad_2]

Source link

Related posts

Έξυπνα και χρήσιμα κόλπα! Διάφοροι τύποι κόμπων ανάλογα με την περίπτωση (video)

Δυτική Όχθη: Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε “τρομοκράτες” σε αεροπορική επιδρομή σε τζαμί στη Τζενίν

Ερυθρά Θάλασσα: Η ασφάλεια της ναυσιπλοϊας σε πρώτο πλάνο

Αφήστε ένα σχόλιο