AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΚΑΠ, ΒΑΣΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΠΕΚΕΠΕ ΚΑΙ ΟΣΔΕ! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΠΛΗΡΩΜΕΣ

[ad_1]

ΑΓΡΟΤΙΚΑ Πηγη – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Δημοσιεύτηκε η 1η τροποποίηση του στρατηγικού σχεδίου της ΚΑΠ, όπου φιλοξενούνται αλλαγές που έχουν να κάνουν με την αναδιαμόρφωση της μέσης αξίας δικαιωμάτων με βάση το ΟΣΔΕ 2023, αναθεωρούνται ποσά στα eco-schemes (Κομφούζιο, ωφέλιμα αρπακτικά) και παράλληλα φιλοξενείται η πρόθεση ίδρυσης του Ταμείου Νέων Αγροτών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Επισημαίνεται ότι, οι τροποποιήσεις που αφορούν σε παρεμβάσεις άμεσων ενισχύσεων και τομεακών παρεμβάσεων καθώς και σε στοιχεία της αιρεσιμότητας ισχύουν από τις 29 Φεβρουαρίου 2024, ενώ οι τροποποιήσεις σχετικά με παρεμβάσεις αγροτικής ανάπτυξης από τις 28 Δεκεμβρίου 2023.

Αναλυτικότερα οι βασικές αλλαγές έχουν ως εξής:

Βασική ενίσχυση-Αναδιαμόρφωση μέσης αξίας δικαιωμάτων: Διαμορφώνεται η μέση μοναδιαία αξία δικαιωμάτων στα 23 ευρώ το στρέμμα για τις αροτραίες καλλιέργειες (ήταν 21,5), στα δενδρώδη στα 28,2 ευρώ το στρέμμα (ήταν 27 ευρώ) και στα βοσκοτόπια στα 16 ευρώ το στρέμμα (ήταν 17 ευρώ το στρέμμα).

Συνδεδεμένη πρωτεϊνούχων σανοδοτικών (μηδική, τριφύλλι): Προϋπόθεση πλέον για τη χορήγηση της ενίσχυσης είναι η καθολική χρήση πιστοποιημένου σπόρου προς σπορά. Η επιδότηση παραμένει στα 8,3 ευρώ το στρέμμα (τιμή αναφοράς).

Συνδεδεμένη Ενίσχυση Βόειου Κρέατος – Μέτρο Γ: Συνδεδεμένη ενίσχυση για σφάγιο ηλικίας από 13 μηνών και έως 24 μηνών. Στην τροποποίηση προστίθεται η επιλεξιμότητα των μοσχαριών ηλικίας και 13 μηνών.

Ειδική ενίσχυση βάμβακος: Η ελάχιστη στρεμματική απόδοση ορίζεται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας (νομός), με βάση τον μέσο όρο της πραγματικής στρεμματικής απόδοσης της πενταετίας 2016-2020 κάθε περιφερειακής ενότητας μειωμένο κατά 30% (ήταν 20%).

Eco-schemes -Κομφούζιο: Για τη συνέχιση εφαρμογής της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των λεπιδοπτέρων Κομφούζιο ανά καλλιέργεια το ποσό διαμορφώνεται πλέον ως εξής: Ροδακινιά, νεκταρινιά και βερικοκιά 40,2 ευρώ/στρμ.,Δαμασκηνιά 58,5 ευρώ/στρμ., Μηλιά, αχλαδιά και κυδωνιά 94,8 ευρώ/στρμ., Οινοποιήσιμο σταφύλι 36,6 ευρώ/στρμ., Επιτραπέζιο σταφύλι στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η σταφίδα 63,3 ευρώ/στρμ..

Eco-schemes -Εξαπόλυση ωφέλιμων αρπακτικών εντόμων: Τα ποσά διαμορφώνονται πλέον ως εξής: Για την εξαπόλυση ωφέλιμων αρπακτικών εντόμων και ακάρεων στην καλλιέργεια μηλιάς, ροδακινιάς, νεκταρινιάς και κερασιάς 43 ευρώ/στρμ. ενώ για την καλλιέργεια αχλαδιάς 36 ευρώ/στρμ. και για την καλλιέργεια εσπεριδοειδών (για την καταπολέμηση κοκκοειδών, αλευρώδους και αφίδων) 39,9 ευρώ/στρμ. ενώ για την καλλιέργεια εσπεριδοειδών (για την καταπολέμηση τετράνυχων) 95,1 ευρώ/στρμ.

Επιδότηση ασφαλίστρου-Νέα προσθήκη Μέτρου ΠΑΑ: Στην τροποποίηση προστίθεται το Μέτρο «Π3-76-1.1 -Επιδότηση Ασφαλίστρου προαιρετικής ασφάλισης» ύψους 222 εκατ. ευρώ.

Η ασφαλιστική κάλυψη θα αφορά:

  • Φαινόμενα ακαρπίας (ελιά, ακτινίδια, αχλάδια, κεράσια, μήλα, ροδακινιά, δαμασκηνιά, βερικοκιά).
  • Έμμεσες (φυτοπαθολογικών και γενικά δευτερογενών προσβολών) της βροχόπτωσης (περονόσπορου και άλλων μυκητολογικών προσβολών), άμπελος, ροδάκινα, κεράσια, μήλα, δαμασκηνιά, βερικοκιά, ακτινιδιά, αχλαδιά, πατάτες, ντομάτες, μόνο στις περιπτώσεις που έχουν ληφθεί όλα τα προληπτικά μέτρα, αλλά οι καιρικές συνθήκες είναι τέτοιας κλίμακας ή και συχνότητας/διάρκειας που υπερβαίνουν τις πρακτικές που έχουν ληφθεί για την υγιεινή των καλλιεργειών και δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν.

Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης: Προσθήκη επιδότησης του επιτοκίου των δανείων.

Εργαλείο εγγύησης πρώτης ζημίας χαρτοφυλακίου με ανώτατο όριο για Νέους Γεωργούς: Προβλέπεται χρηματοδοτικό εργαλείο το οποίο θα χορηγεί στήριξη η οποία θα αποτελείται από κατ’ αποκοπή ποσό και παροχή εγγύησης για καταβολή δανείου. Οι δύο μορφές στήριξης θα συνδυάζονται σε μία πράξη, για την οποία το συνολικό ποσό στήριξης (κατ’ αποκοπή ποσό επιχορήγησης και ακαθάριστο ισοδύναμο επιχορήγησης δανείου) δεν υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ.

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΚΑΠ, ΒΑΣΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΠΕΚΕΠΕ ΚΑΙ ΟΣΔΕ! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Ανακοίνωση από τον ΕΦΚΑ αναφέρει πως οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών.

Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του ΕΦΚΑ (efka.gov.gr) μηνός Απριλίου 2024 θα διενεργηθούν για τους μη μισθωτούς την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024.

Συγκεκριμένα:

  • Ο Ο ΟΑΕΕ(oaee.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024
  • Ο (ΟΓΑ (oga.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024
  • Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024
  • Οι συντάξεις ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι (Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί) από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) θα καταβληθούν την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024
  • Οι Επικουρικές Συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών) θα καταβληθούν την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Μισθωτοί

Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του ΕΦΚΑ (efka.gov.gr)  μηνός Απριλίου 2024 θα διενεργηθούν για τους μισθωτούς την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024.

Συγκεκριμένα:

  • ΤοΙΚΑ (ika.gr) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
  • Το  Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
  • Το ΝΑΤ(nat.gr) και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
  • Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
  • Το ΕΤΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
  • ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
  • Η ΔΕΗ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
  • Ο ΟΤΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
  • Οι Επικουρικές Συντάξεις του Δημοσίου θα καταβληθούν την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024.

Πότε εμφανίζονται τα χρήματα των συντάξεων στα ΑΤΜ

Τα ποσά των συντάξεων εμφανίζονται στα ΑΤΜ και είναι διαθέσιμα προς ανάληψη την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα της ημερομηνίας πληρωμής τις απογευματινές έως βραδινές ώρες (συνήθως από 18.00 έως 21.00 ανάλογα με την τράπεζα)

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΔΕΚΟ- ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΦΚΑ!

ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΚΤΑΚΤΟ!! ΜΙΚΡΟΔΑΝΕΙΑ ΕΩΣ 25.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ 7 ΤΡΑΠΕΖΕΣ- ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΠΟΤΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!!

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ ΚΑΙ ΟΠΕΚΕΠΕ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΕΦΚΑ, ΟΑΕΕ!!

[ad_2]

Source link

Related posts

Δικαίωση για την ποικιλία Ελιά Καλαμών και για το εμπορικό Kalamata Olives

Μέχρι 15 Μαρτίου διορθωτική πληρωμή ΕΛΓΑ 1,5 εκατ. σε πληγέντες Θεσσαλούς

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ! ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΥΡΙΟ ΕΛΓΑ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ!

Αφήστε ένα σχόλιο