AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου: 9% πάνω τα εισιτήρια

[ad_1]

Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου: 9% πάνω τα εισιτήρια


Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου: 9% πάνω τα εισιτήρια όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, σύμφωνα με την οποία μετά από 14χρόνια αυξάνονται τα εισιτήρια των αστικών λεωφορείων που συνδέουν το Αγρίνιο με τα χωριά. Τι ισχύει για τις γραμμές Μ1 και Μ2.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Μετά από 14 χρόνια και μετά από υπουργική απόφαση ήρθε ήπια αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων του Αστικού ΚΤΕΛ. Ήδη εδώ και λίγα 24ωρα οι επιβάτες του Αστικού ΚΤΕΛ Αγρινίου διαπιστώνουν αύξηση στα εισιτήριά τους, που τους επιβαρύνει κατά 10 λεπτά.

Αν και ήταν συμφωνημένο η αύξηση να εφαρμοστεί από τον προηγούμενο μήνα, από τον Δεκέμβριο, το Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου αποφάσισε να εφαρμόσει σταδιακά την αύξηση και σε διάστημα ενός μηνός αρχής γενομένης από τις 04/01/24.

Παράλληλα όμως αποφάσισε πως η τιμή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, των «έξυπνων καρτών» δηλαδή, να παραμείνει αμετάβλητη κατά το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

Ο Αντιπρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Αγρινίου Γιάννης Αγγελής μιλώντας στη «Σ» ανέλυσε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την αύξηση και την καθημερινότητα του πολίτη που μετακινείται με το αστικό λεωφορείο, παρουσίασε τις νέες τιμές, όπως επίσης ανέφερε και δύο πολύ συγκεκριμένα παραδείγματα από την πλευρά του Αστικού ΚΤΕΛ Αγρινίου, ώστε ο κόσμος να αντιληφθεί πως οδηγηθήκαμε στην απόφαση της αύξησης.

Συγκεκριμένα ο κ. Αγγελής τόνισε: «τα Αστικά ΚΤΕΛ δεν μπορούν να κάνουν αναπροσαρμογή της τιμής από μόνα τους. Η αναπροσαρμογή αυτή που έγινε και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, πραγματοποιήθηκε από την Κυβέρνηση.

Από το 2010 δεν έχουν αυξηθεί οι τιμές των εισιτηρίων στο Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου, παρά το γεγονός ότι κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση, έπειτα την υγειονομική, αλλά και πιο πρόσφατα την ενεργειακή κρίση.

Τα αυξημένα λειτουργικά κόστη επί 14 χρόνια τα είχαμε απορροφήσει πλήρως και καταφέραμε να εξυπηρετήσουμε τους συνανθρώπους μας τα δύσκολα αυτά χρόνια, παρά το γεγονός ότι «ματώσαμε».

Η απόφαση για την αύξηση της τάξεως του 9% στα εισιτήρια των Αστικών ΚΤΕΛ συναποφασίστηκε από την Κυβέρνηση και την Ομοσπονδία Αστικών και Υπεραστικών ΚΤΕΛ Ελλάδας. Η αύξηση των εισιτηρίων έπρεπε να έχει εφαρμοστεί από τον Δεκέμβριο, αλλά ως Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε να αυξάνουμε σταδιακά την τιμή των εισιτηρίων από το νέο έτος.

Συγκεκριμένα από τις 04/01/24 και για ένα μήνα το επιβατικό κοινό θα διαπιστώνει σταδιακές αυξήσεις στην τιμή των εισιτηρίων και μετά το πέρας του «μεταβατικού» κατά κάποιο τρόπο μήνα οι τιμές θα «κλειδώσουν» και θα είναι αυξημένες κατά 9%.

Σκοπός του «μεταβατικού» αυτού μήνα είναι διττός. Θέλουμε οι επιβάτες μας να ενημερωθούν πρωτίστως για την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, όπως επίσης να αντιληφθούν πως η αύξηση κατά 10 λεπτά δεν είναι πολύ μεγάλη, αλλά και πως δεν γίνονταν διαφορετικά.

Τα δρομολόγια των δύο γραμμών εντός του Αγρινίου διέθεταν εισιτήριο αξίας 80 λεπτών και πλέον με την αύξηση το εισιτήριο αυτό κοστίζει 1 ευρώ. Οι τιμές αυτές είναι κατά αυτόν τον τρόπο διαμορφωμένες, διότι επιδοτούσε τα εισιτήρια αυτά και ο Δήμος Αγρινίου.

Εκκρεμεί συνάντηση με το Δήμαρχο Αγρινίου, η οποία θα γίνει εντός του Ιανουαρίου, για την σύναψη νέας ετήσιας σύμβασης, καθώς η μέχρι πρότινος σύμβαση έληξε. Ελπίζουμε η νέα σύμβαση να είναι όπως οι προηγούμενες. Αυτό θέλουμε και αυτό επιθυμούμε.

Στο ενδεχόμενο που δεν υπάρξει νέα σύμβαση με τον Δήμο Αγρινίου, κάτι που απευχόμαστε, θα αναγκαστούμε να αυξήσουμε την τιμή του εισιτηρίου στο επίπεδο που το έχουν και όλες οι υπόλοιπες ελληνικές πόλεις, στο 1 ευρώ και 20 λεπτά δηλαδή.

Για τα δρομολόγια που συνδέουν τα χωριά της περιοχής με το Αγρίνιο η αύξηση της τιμής του εισιτηρίου θα είναι κατά 10 λεπτά.

Συγκεκριμένα στα χωριά που υπάγονται στην πρώτη ζώνη, που σημαίνει πως είναι κοντά στην πόλη του Αγρινίου, η τιμή του εισιτηρίου θα αυξηθεί κατά 10 λεπτά και από 1 ευρώ και 10 λεπτά που ήταν μέχρι πρότινος τώρα είναι 1 ευρώ και 20 λεπτά.

Στα χωριά που υπάγονται στη δεύτερη ζώνη, αυτά δηλαδή που δεν είναι ιδιαίτερα απομακρυσμένα, το εισιτήριο από 1 ευρώ και 50 λεπτά που κόστιζε μέχρι πρότινος τώρα κοστίζει 1 ευρώ και 60 λεπτά. Για τα χωριά που ανήκουν στην τρίτη ζώνη, αυτά που είναι απομακρυσμένα δηλαδή από το Αγρίνιο, το κόστος του εισιτηρίου από τα 2 ευρώ που ήταν μέχρι πρότινος πλέον είναι 2 ευρώ και 10 λεπτά.

Κατά 10 λεπτά θα αυξηθεί η τιμή του εισιτηρίου και στις ειδικές κατηγορίες, αυτή δηλαδή των φοιτητών και των πολυτέκνων.

Επαναλαμβάνω όμως πως η τελική τιμή των εισιτηρίων θα ισχύσουν μετά τον μήνα, ενώ μέχρι τότε οι επιβάτες θα παρατηρούν σταδιακές αυξήσεις μέχρι να φτάσουμε στην τελική τιμή.

Πρέπει ακόμη να τονίσουμε πως έχουμε αποφασίσει στο Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου πως η τιμή των «έξυπνων καρτών», του ηλεκτρονικού εισιτηρίου δηλαδή, θα παραμένει ως έχει για το πρώτο τρίμηνο του 2024, χωρίς δηλαδή να επηρεαστεί από καμία απολύτως αύξηση. Σκοπός αυτής της απόφασης είναι να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τους συμπολίτες μας, οι οποίοι μας στηρίζουν τόσα χρόνια.

Για να καλυφθούν τα λειτουργικά κόστη και η τιμή του καυσίμου η αύξηση στα εισιτήρια, όπως ανάφερε και ο Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας, θα έπρεπε να είναι μεταξύ του 35% και του 40%. Αξίζει επίσης να επισημάνουμε πως όταν έγινε η τελευταία αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στο Αστικό ΚΤΕΛ, το 2010 δηλαδή, το καύσιμο για τα λεωφορεία μας κόστιζε μεταξύ 80 και 90 λεπτών και σήμερα το καύσιμο κοστίζει 1 ευρώ και 80 λεπτά ή 1 ευρώ και 90 λεπτά».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Πωλείται MINI Cooper S σε άριστη κατάσταση

 

[ad_2]

Related posts

Εγκαίνια Πνευματικού Κέντρου στη Λεπενού

aitoloakarnanianews

Εντοπίστηκε νεκρός ο 65χρονος στο Καινούργιο (εικόνες)

aitoloakarnanianews

Υποδειγματική Θεία Λειτουργία για το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου (εικόνες)

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο