AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Αυτή είναι η χώρα που υποδέχθηκε πρώτη το 2024 – Ποια θα είναι η τελευταία


Λίγες ώρες απομένουν για την αλλαγή του χρόνου στην χώρα μας, όμως σε κάποιες γωνιές του πλανήτη η έλευση του 2024 γίνεται αρκετά ταχύτερα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Δημοκρατίας του Κιριμπάτι, της νησιωτικής χώρας στην περιοχή της Μικρονησίας του κεντρικού Ειρηνικού Ωκεανού, η οποία είναι η πρώτη χώρα που μπήκε στο 2024!

Συγκεκριμένα, στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, το νησί Κιριμπάτι και άλλες δέκα κυρίως ακατοίκητες Ατόλες, που αποτελούν τμήμα του Κιριμπάτι, μπαίνουν στο νέο έτος σχεδόν μια ημέρα πριν από τις περισσότερες άλλες χώρες.

Η επόμενη χώρα που θα υποδεχθεί το 2024 μετά το Κιριμπάτι είναι η Νέα Ζηλανδία. Τα μεσάνυχτα φτάνουν πρώτα στα νησιά Τσάθαμ και ακολουθούν τα νησιά Φίτζι και ορισμένες μικρές περιοχές της Ρωσίας, της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας, της Βόρειας και της Νότιας Κορέας.

Η χώρα που υποδέχεται τελευταία την Πρωτοχρονιά είναι επισήμως οι ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, τα ακατοίκητα αμερικανικά εδάφη Μπέικερ Άιλαντ και Χάουλαντ Άιλαντ σηματοδοτούν τα μέρη στα οποία τελειώνει η ημέρα.

thetoc.gr

Related posts

Προσλήψεις προσωπικού στον Δήμο Μεσολογγίου – Λεπτομέρειες για τις αιτήσεις

aitoloakarnanianews

Εξοντωτική ποινή για όποια ΠΑΕ παραβιάσει το κεκλεισμένων- Πόσοι θεατές προβλέπονται

aitoloakarnanianews

Συνάντηση Μαυρομμάτη-Τσιόρδα – AgrinioSite

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο