AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

Γαλλία: Νέος πρωθυπουργός ο 34χρονος Γκαμπριέλ Ατάλ

[ad_1]

Νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας αναδείχθηκε σήμερα ο 34χρονος Γκαμπριέλ Ατάλ, αντικαθιστώντας την Ελιζαμπέτ Μπορν, που παραιτήθηκε αντιμετωπίζοντας πολύπλευρη πολιτική δυσπιστία.

Ο κ.Ατάλ υπήρξε κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπουργός Προϋπολογισμού και υπουργός Παιδείας στις κυβερνήσεις του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν και είναι ο νεότερος σε ηλικία πρωθυπουργός που αποκτά η Γαλλία επί Πέμπτης Δημοκρατίας. Ο προηγούμενος ήταν ο Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος έγινε πρωθυπουργός επί προεδρίας Φρανσουά Μιτεράν σε ηλικία 37 ετών, το 1984.

Οι πρώτες αντιδράσεις υπήρξαν θετικές από την κυβερνητική παράταξη και αρνητικές από την αντιπολίτευση. Ο Αριστερός πολιτικός Ζαν-Λυκ Μελανσόν δήλωσε, ότι ο κ.Ατάλ ξαναβρήκε τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου και ότι η θέση του πρωθυπουργού καταργήθηκε, ενώ ο Ακρο-Δεξιός πολιτικός Eρίκ Ζεμούρ δήλωσε, ότι ένας “Μακρονιστής” αντικαθιστά μία “Μακρονίστρια”.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Προηγούμενο άρθροΓερμανία όπως… Ελλάδα, με μπλόκα αγροτών σε κομβικές οδικές αρτηρίες λόγω άρσης επιδοτήσεων – Ο Χανς πήρε το τρακτέρ του


[ad_2]

Source link

Related posts

Δώστε μας τα F-16 για να ενταχθεί η Σουηδία στο ΝΑΤΟ

Μόλις το 33% εγκρίνει την πολιτική Μπάιντεν για το Ισραήλ

Χωρίς το ΟΚ του Βερολίνου, η πώληση δεν γίνεται

Αφήστε ένα σχόλιο