AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Εγκύκλιος με οδηγίες για τον πολιτικό γάμο στους δήμους

[ad_1]

Την Εγκύκλιο 240 εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών με θέμα: Οδηγίες για την εφαρμογή του ν.5089/2024 – ΦΕΚ Α’ 27/16.02.2024 «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» προς τους Δήμους, τα Ληξιαρχεία και τις Ελληνικές Προξενικές Αρχές.
Σχετ.: Διατάξεις Κεφαλαίων Β’, Ε’ και ΣΤ’ του ν.5089/2024 – ΦΕΚ Α’ 27/16.02.2024.

Με την εγκύκλιο το Υπουργείο αναφέρει ότι την 16η Φεβρουαρίου του 2024, στο υπ’ αριθμ. Α’ 27 Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, δημοσιεύθηκε ο ν.5089/2024 του Υπουργού Επικρατείας με «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις», ο οποίος στο Κεφάλαιο Β’ περιλαμβάνει διατάξεις που αφορούν σε τροποποιήσεις του Αστικού Κώδικα και της ληξιαρχικής νομοθεσίας, στο Κεφάλαιο Ε’ ρυθμίζει σχέσεις με στοιχεία αλλοδαπότητας και τον τρόπο εισαγωγής τους στην ελληνική έννομη τάξη και στο Κεφάλαιο ΣΤ’ παρέχει εξουσιοδοτικές διατάξεις που αφορούν σε ληξιαρχικά και δημοτολογικά ζητήματα.
Μία εκ των βασικών τροποποιήσεων που επέφερε ο εν λόγω νόμος είναι η
προβλεπόμενη, στο άρθρο 3 του Κεφαλαίου Β’ τροποποίηση του άρθρου 1350 παρ. 1 του Αστικού Κώδικα, στο οποίο εισάγεται ο κανόνας περί σύναψης γάμου μεταξύ δύο προσώπων διαφορετικού ή ίδιου φύλου.

Η εγκύκλιος αναφέρει αναλυτικά τις τροποποιήσεις που εισήγαγε ο νέος νόμος και τι πρέπει να κάνουν οι δήμοι.

Κατεβάστε εδώ την εγκύκλιο

myota.gr

[ad_2]

Related posts

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου, την Τετάρτη 27/12

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Εγκαινιάστηκε η έκθεση “Ο Τόπος του Φωτός”

aitoloakarnanianews

Κατώτατος μισθός: Ολοταχώς για τα 820 ευρώ και άνω

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο