AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Ερντογάν: «Η ισραηλινή κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση παραφροσύνης, καυχιέται για τη σφαγή εγκύων γυναικών και αγέννητων μωρών»

[ad_1]

Νέα πυρά κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας για «κρατική τρομοκρατία» και για «παραφροσύνη».

«Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που το Ισραήλ δεν μπορεί να χαρακτηρίσει “αντισημιτική” όσο σκληρά και αν προσπαθήσει», είπε ο Τούρκος πρόεδρος μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου, προσθέτοντας ότι «δεν έχουμε χρέος προς το Ισραήλ, αλλά αυτοί που χρωστούν δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ούτε τη λέξη “κατάπαυση πυρός”».

«Η ισραηλινή κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση παραφροσύνης, καυχιέται για τη σφαγή εγκύων γυναικών και αγέννητων μωρών. Το να βομβαρδίζεις μωρά που το στόμα τους μυρίζει γάλα δεν είναι πόλεμος. Η βροχή από σφαίρες κατά αμάχων ονομάζεται βαρβαρότητα, ληστεία, κρατική τρομοκρατία», δήλωσε.

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία στέκεται στο πλευρό των καταπιεσμένων, όχι μόνον εντός των συνόρων αλλά και στο εξωτερικό. Σε αυτό το πλαίσιο επανέλαβε την υποστήριξή του στον λαό της Γάζας που, όπως ανέφερε: «προσπαθεί να επιβιώσει κάτω από τις ανήθικες και κατάπτυστες επιθέσεις του Ισραήλ. Έχουμε στείλει συνολικά 800 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή. Το Ισραήλ όχι μόνο σκοτώνει τους κατοίκους της Γάζας κόβοντας τους το νερό, τα καύσιμα, τον ηλεκτρισμό και την επικοινωνία, αλλά προσπαθεί να κάμψει την αποφασιστικότητα της αντίστασης βομβαρδίζοντας νοσοκομεία».

(με πληροφορίες από protothema. gr / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA)


[ad_2]

Source link

Related posts

Υεμένη-Βρετανία: “Θα περιμένουμε να δούμε” για πιθανή συμμετοχή μας σε νέα πλήγματα κατά των Χούθι, λέει το Λονδίνο

Πρόβλημα στη μαχητικότητα της ΠΑ η πιθανή πώληση των Μ2000-5

aitoloakarnanianews

Ο Κων. Μπαλωμένος στο πρωτοποριακό συνέδριο του NRDC-GR

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο