AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Η πώληση των Mirage 2000-5 και τα ερωτήματα για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης

[ad_1]

Προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να καλύψουν τον ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια που συζητά την πώληση ακόμη και μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000-5, πολλοί και διάφοροι έσπευσαν να βρουν το «μειονέκτημα» του αεροσκάφους.

Ποιο είναι αυτό; Ότι τα Mirage 2000-5 δεν έχουν την δυνατότητα ανταλλαγής δεδομένων σύμφωνα με το Νατοϊκό πρωτόκολλο link 16 ενώ τυχόν ενσωμάτωση του ενέχει ρίσκο και υψηλό κόστος.

Ποιο ρίσκο; Το  link 16 σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου , έχει ενσωματωθεί στα Μ 2000-5 της Γαλλικής αεροπορίας.

Όσο για το κόστος αυτό δεν μπορούσε να αποτελέσει διαπραγμευτικό χαρτί πριν συμφωνήσουμε την αγορά των 24 Rafale. Θα πείτε τι και πότε διαπραγματεύθηκε αυτή η κυβέρνηση στα δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων που συμφώνησε τα τελευταία χρόνια; Έδειξε ότι έχει μια αδυναμία να διαπραγματευθεί οτιδήποτε.

Το ερώτημα παραμένει:

Έχουμε την πολυτέλεια να πουλήσουμε ένα υψηλής τεχνολογίας οπλικό σύστημα με εξαιρετική δομική συμπεριφορά και πολύ λίγες ώρες πτήσης, όπως τα Mirage 2000-5;

Είναι τελικά καχύποπτοι όσοι λένε πως οι εξοπλισμοί που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη πάνε «πακέτο» με τη μετατροπή της χώρας σε ένα απλό εξάρτημα της νατοϊκής στρατιωτικής μηχανής; Ότι δηλαδή εξοπλιζόμαστε όχι επικεντρώνοντας στην τουρκική απειλή αλλά στο πως θέλουν να μας χρησιμοποιούν οι «σύμμαχοι»; Δεν υπάρχει πλέον τουρκική απειλή;

[ad_2]

Source link

Related posts

Όταν υποδέχεσαι τον Ερντογάν με υπόκλιση, κάτι δεν θα πάει καθόλου καλά…

Ξεκινά η πολυεθνική αεροπορική άσκηση

aitoloakarnanianews

«Συναγερμός» στην Υεμένη: Οι Χούθι ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν drone των ΗΠΑ

Αφήστε ένα σχόλιο