AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Η σφεντόνα του Δαυίδ εναντίον της… Ρωσίας! ΒΙΝΤΕΟ

[ad_1]

Μπορεί να αντιμετωπίσει ρωσική πυραυλική επίθεση στην Σκανδιναβία;

Το Ισραήλ έχει συνάψει συμφωνία ύψους 317 εκατομμυρίων ευρώ με την Φινλανδία για την πώληση του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας David’s Sling στο Ελσίνκι, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και κατά της Ρωσίας!!!

Με το θέμα φυσικά ασχολήθηκαν παράγοντες στην Ρωσία! Ο Vladimir Prokhvatilov, ανώτερος ερευνητής στη Ρωσική Ακαδημία Στρατιωτικών Επιστημών, εξηγεί γιατί το David’s Sling δεν θα έχει καμία ελπίδα να προστατεύσει πραγματικά τον εναέριο χώρο της Φινλανδίας σε περίπτωση πολέμου.

Συγκεκριμένα, το πρόσφατα βαφτισμένο μέλος του μπλοκ του ΝΑΤΟ, η Φινλανδία, θα είναι η πρώτη ξένη χώρα που θα αποκτήσει το David’s Sling, ένα σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας αιχμής που αναπτύχθηκε από κοινού από την Rafael Advanced Defense Systems του Ισραήλ και τον αμερικανικό αμυντικό γίγαντα Raytheon.

«Το David’s Sling είναι ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα στον κόσμο για την αναχαίτιση βαλλιστικών πυραύλων, πυραύλων κρουζ, αεροσκαφών και drone», ανέφερε το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας σε δήλωση μετά από τελετή υπογραφής στο Αρχηγείο του την Κυριακή, στην οποία συμμετείχαν Ισραηλινοί αξιωματούχοι και ο πρέσβης της Φινλανδίας. στο Ισραήλ.

Ο Γενικός Διευθυντής του Ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας, Eyal Zamir, χαιρέτισε την συμφωνία ως «ιστορική», ενώ το υπουργείο του τόνισε ότι «το σύστημα David’s Sling έχει επιδείξει ικανότητες πολύ υψηλών επιδόσεων στον πόλεμο, σε διάφορα δύσκολα σενάρια».

Η Φινλανδία ζήτησε επίσημα να αγοράσει το ισραηλινό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας τον Απρίλιο!

Το David’s Sling είναι ένας αντιβαλλιστικός πύραυλος εδάφους-αέρος μεσαίου βεληνεκούς που εισήχθη για πρώτη φορά σε υπηρεσία με τον ισραηλινό στρατό το 2017 . Το σύστημα αποτελείται από εκτοξευτές εδάφους που εκτοξεύουν πυραύλους αναχαίτισης δύο σταδίων ελιγμών 1 εκατομμυρίου δολαρίων ο καθένας που περιέχουν κινητικές κεφαλές χτυπήματος προς εξόντωση και οι οποίοι είναι ικανοί να επιταχύνουν σε ταχύτητες έως και 7,5 Mach. Το David’s Sling έχει αναφερόμενη επιχειρησιακή εμβέλεια μεταξύ 40 και 300 km.

Το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας είναι η μεσαία βαθμίδα σε μια σειρά άλλων συστημάτων αναχαίτισης στο πολυεπίπεδο οπλοστάσιο εναέριας και πυραυλικής άμυνας του Ισραήλ!

«Η σφεντόνα του Δαβίδ μπορεί να φαίνεται σαν μια καλή επένδυση για τη Φινλανδία από ψυχολογικής άποψης, αλλά όχι εάν ο φινλανδικός στρατός θέλει πραγματικά να αμυνθεί σε συνθήκες σύγχρονου πολέμου υψηλής έντασης», λέει ο ανώτερος ερευνητής της Ρωσικής Ακαδημίας Στρατιωτικών Επιστημών Vladimir Prokhvatilov.

«Ένας μόνος πύραυλος αναχαίτισης David’s Sling κοστίζει 1 εκατομμύριο δολάρια. Οι γενικά αποδεκτές εκτιμήσεις υποδηλώνουν ότι η επίθεση σε έναν εχθρικό πύραυλο απαιτεί την χρήση δύο αντιπυραυλικών πυραύλων», είπε ο Prokhvatilov στο Sputnik .

Αυτό σημαίνει ότι εάν και όταν η Φινλανδία αποκτήσει αναχαιτιστές αξίας δύο έως τριών συστοιχιών, θα κατακλυστεί εύκολα από φτηνούς βαλλιστικούς πυραύλους και drones: «Εξ ορισμού, μια δέσμη φθηνών πυραύλων μπορεί να απενεργοποιήσει οποιοδήποτε σύγχρονο σύστημα αεράμυνας – είτε είναι S-500, είτε Patriot, είτε David’s Sling. Εάν αυτοί οι πύραυλοι χτυπήσουν τον εντοπιστή των συστημάτων, τίποτα δεν θα λειτουργήσει», τόνισε ο Προχβατίλοφ. «Επομένως, αν μιλάμε για το εάν η Φινλανδία θα είναι σε θέση να αμυνθεί με την βοήθεια του ισραηλινού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας, η απάντηση είναι όχι, δεν θα μπορέσει», σημείωσε ο παρατηρητής.

Επιπλέον, είπε ο Prokhvatilov, το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα του Ισραήλ δεν έχει την ικανότητα παραγωγής να παράσχει στην Φινλανδία τον αριθμό των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας που θα χρειαζόταν πραγματικά το σκανδιναβικό έθνος για να έχει ελπίδα να αμυνθεί, δεδομένης της αποδεδειγμένης εξάρτησης του ίδιου του Τελ Αβίβ από την οπλική βοήθεια των ΗΠΑ.

Ακόμη και αν η Φινλανδία είναι οπλισμένη με δώδεκα συστοιχίες δυτικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας, συμπεριλαμβανομένου του David’s Sling και όπλων από χώρες του ΝΑΤΟ, δεν θα είναι σε θέση να προστατεύσει την χώρα σε συνθήκες μέτριας ή υψηλής έντασης σύγχρονου πολέμου, είπε ο Prokhvatilov. «Σε περίπτωση σύγκρουσης υψηλής έντασης, θα καταστέλλονται όλοι από φτηνά επιθετικά drones», τόνισε ο παρατηρητής.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA


[ad_2]

Source link

Related posts

Μια Σημαντική Πρωτοβουλία για την Αναβάθμιση της Εθνοφυλακής

aitoloakarnanianews

Γιατί η Ελλαδα συζητάει να δώσει στην Ουκρανία S-300 και TOR-M1

aitoloakarnanianews

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να ξεχαστεί το ζήτημα των πυρηνικών όπλων του Ισραήλ

Αφήστε ένα σχόλιο