[ad_1]
Η συνολική τελική παραγωγή εκτιμάται στα 3,702 εκατ. τόνους ρυζιού και η έκταση της καλλιέργειας ρυζιού μειώθηκε κατά 2,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Η Κορεατική κυβέρνηση προσπάθησε να μειώσει την παραδοσιακή καλλιέργεια ρυζιού τόσο σε εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης όσο και σε όγκο παραγωγής, σύμφωνα με την έκθεση της FAS. Δόθηκε μάλιστα προτεραιότητα στην χρήση υψηλής απόδοσης ποικιλιών ρυζιού οι οποίες έχουν καλύτερη ποιότητα και εξαιρετική γεύση. Επίσης, ενθάρρυνε την αυξημένη παραγωγή ρυζιού που προορίζεται για αλεύρι μέσω νέων επιδοτήσεων και υποστήριξης των καλλιεργητών για την ανάπτυξη νέων προϊόντων.
«Η πρόσφατη εύρεση ότι το ρύζι που προορίζεται να παράγει αλεύρι, ενδέχεται να μειώσει τις εκπομπές μεθανίου σε σύγκριση με τις συμβατικές ποικιλίες ρυζιού και αυτό μπορεί να επηρεάσει στο μέλλον και να αυξήσει τις εκτάσεις καλλιέργειας ρυζιού για αλεύρι,” αναφέρει η έκθεση της FAS.
Ο μικρότερος χρόνος καλλιέργειας της ποικιλίας ‘Baro-mi 2’, που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ρυζιού για αλεύρι, μπορεί να μειώσει τα χρονικά διαστήματα αποθήκευσης νερού, μειώνοντας έτσι τις εκπομπές μεθανίου κατά 36%. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές ποικιλίες ρυζιού, που μεταφυτεύονται από το τέλος του Μαΐου και έχουν μέσο βιολογικό κύκλο καλλιέργειας 136 ημέρες. Το ‘Baro-mi 2’ μεταφυτεύεται από το τέλος του Ιουνίου και έχει μέσο χρόνο καλλιέργειας 117 ημέρες.
Κοινοποιήστε το:
Διαβάστε Επίσης
[ad_2]