AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

Νέος πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου ο πρώην ΥΠΟΙΚ Λικ Φρίντεν

[ad_1]

Λικ Φρίντεν

Νέος πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αναδείχθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Λικ Φρίντεν (Luc Frieden), όπως δήλωσαν κυβερνητικές πηγές στην εφημερίδα Le Quotidien.

Το Λουξεμβούργο είναι η δεύτερη μικρότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 27 χωρών-μελών, τόσο σε έκταση (2.586 τετρ. χλμ.), όσο και σε πληθυσμό (660 χιλ.) και αποτελεί το μοναδικό, σήμερα, Δουκάτο σε ολόκληρο τον πλανήτη. Στην Ευρωπαϊκή παράδοση, ο δούκας ήταν δεύτερος τη τάξει στην ιεράρχηση της πολιτικής ισχύος, μετά από έναν βασιλιά.

Εξι σχεδόν εβδομάδες μετά τις εκλογές, το Χριστιανοκοινωνικό Λαϊκό Κόμμα (CSV) – το μεγάλο ΚεντροΔεξιό κόμμα του Λουξεμβούργου – σχημάτισε κυβέρνηση συνασπισμού με το Δημοκρατικό Κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Χαβιέ Μπετέλ, ο οποίος, έπειτα από δέκα χρόνια στην πρωθυπουργία, τίθεται επικεφαλής της διπλωματίας της χώρας. Το πάντα κρίσιμο υπουργείο Οικονομικών στην κυβέρνηση συνασπισμού, αναλαμβάνει ο Ζιλ Ροτ.

Ο Λικ Φρίντεν είναι ένας 60χρονος νομικός, επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών του Λουξεμβούργου, ο οποίος υπηρέτησε ως υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ από το 2009 έως το 2013.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


[ad_2]

Source link

Related posts

Γιατί ο Πούτιν «διώχνει» τους ξένους επενδυτές από το αεροδρόμιο της Πετρούπολης

“Σφίγγει ο κλοιός” γύρω από τον Νετανιάχου λόγω της ΜΚΟ WCK

Διαβάστε σε ποιά χώρα αυξήθηκε μόλις ο βασικός μισθός κατά 50%

Αφήστε ένα σχόλιο