AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Νέος CEO του Ομίλου Syngenta αναλαμβάνει το 2024 ο Jeff Rowe

[ad_1]

Ο Rowe είναι προς το παρόν Πρόεδρος της Επιχείρησης Προστασίας Καλλιεργειών της Syngenta Group, που αποτελεί τη μεγαλύτερη επιχειρηματική μονάδα της εταιρείας. Προηγουμένως, υπηρέτησε ως Πρόεδρος της Επιχείρησης Σπόρων στην Syngenta, όπου πραγματοποίησε επιτυχημένη ανατροπή της επιχείρησης σπόρων. Ο Erik Fyrwald, τωρινός Διευθύνων Σύμβουλος της Syngenta Group, θα συνεχίσει ως CEO μέχρι το τέλος του έτους, όπου θα αποσυρθεί μετά από επτάμιση χρόνια στην εταιρεία. Θα συνεχίσει, ωστόσο, να λειτουργεί ως Σύμβουλος του Προέδρου της Syngenta Group και θα παραμείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο Rowe εντάχθηκε στην Syngenta ως Πρόεδρος της Syngenta Seeds της Βόρειας Αμερικής τον Σεπτέμβριο του 2016. Πριν από τον τωρινό του ρόλο ως επικεφαλής της επιχείρησης προστασίας καλλιεργειών, ανέλαβε την διοίκηση της επιχείρησης σπόρων, με εξαιρετική ανάπτυξη και κέρδη για την εταιρεία. Επίσης, ηγήθηκε των προσπαθειών της Syngenta Group για την ανάπτυξη της αειφόρου γεωργίας και της ποιότητας του εδάφους. Πριν ενταχθεί στη Syngenta, ο Jeff υπηρέτησε σε διάφορους ηγετικούς ρόλους στη DuPont Pioneer για παραπάνω από 20 χρόνια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο διόρισε τον Rowe ως τον νέο Διευθύνων Σύμβουλο, καθώς είναι όχι μόνο ένας αποδεδειγμένος επιχειρηματίας, με σχεδόν 30 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της γεωργίας, αλλά και ένας αγρότης πέμπτης γενιάς που διαθέτει προσωπική γνώση των αγροτικών θεμάτων. Στόχος του είναι η προώθηση της καινοτομίας στον τομέα της γεωργίας καθώς και η παγκόσμια πράσινη μετάβαση.

Ο Rowe θα διαδεχθεί τον Fyrwald, ο οποίος έγινε Διευθύνων Σύμβουλος της Syngenta τον Ιούνιο του 2016. Κατά τη θητεία του, εποπτεύθηκε την εξαγορά από τη ChemChina, την δημιουργία της Syngenta Group και την ανάπτυξη της επιχείρησης από τα $12,8 δις. το 2016 στα $33,4 δις. το 2022.

“Ο Erik παρέχει εξαιρετικές ηγετικές ικανότητες στην Syngenta Group, καθοδηγώντας την με σταθερό ρυθμό μέσα στις παγκόσμιες πανδημίες, συγκρούσεις και προκλητικές γεωπολιτικές καταστάσεις, ενώ μετασχημάτισε σημαντικά και επέκτεινε την εταιρεία,” δήλωσε ο Li Fanrong, Πρόεδρος της Ομάδας Syngenta. ” Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι ικανοποιημένο με την διαδικασία διαδοχής που διαχειρίστηκε με επαγγελματισμό και βρήκε στον Jeff, έναν ισχυρό ηγέτη με επιχειρηματική ευφυΐα, λειτουργικές δεξιότητες και στρατηγικό πνεύμα, αρετές που απαιτούνται για να καθοδηγήσει την Syngenta σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο.”

“Ως εξαιρετικός ηγέτης, ο Jeff έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Syngenta Group” δήλωσε ο Fyrwald. “Έχω συνεργαστεί με τον Jeff για πολλά χρόνια και είμαι χαρούμενος που θα οδηγήσει την ομάδα στην αποστολή της να βοηθήσει τους αγρότες να ¨ταΐσουν¨ τον κόσμο ενώ ταυτόχρονα χρειάζεται να αντιμετωπιστεί και το θέμα της κλιματική αλλαγή.”

[ad_2]

Source link

Related posts

Αγροτικές Ειδήσεις: Η επίσκεψη του Γ.Γ ΥΠΑΑΤ Γιώργου Στρατάκου στον ΟΠΕΚΕΠΕ σηματοδοτεί την επανεκκίνηση του Οργανισμού

Οι νέες υποχρεώσεις για το τσεκ, τα σημεία προσοχής στο όργωμα, την αμειψισπορά και τη γη υπό αγρανάπαυση

Στο κέντρο της ανθρώπινης ύπαρξης τοποθετεί το ελαιόλαδο η μανιάτισσα σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου

Αφήστε ένα σχόλιο