AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Ελλαδα

Οι αγρότες πλησιάζουν στην Αθήνα – Τα μέτρα της Τροχαίας | Ειδησεις

[ad_1]

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι το κονβόι των πάνω από 120 τρακτέρ από περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας βρισκόταν στο ύψος του Σχηματαρίου με τα οχήματα να κινούνται με ταχύτητες περίπου 40 χλμ/ώρα.

Στην τελική ευθεία για να φτάσουν στην Αττική βρίσκονται οι αγρότες από τα μπλόκα της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της Βόρειας Ελλάδας που κατευθύνονται με τρακτέρ στην πρωτεύουσα προκειμένου να συμμετέχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 στην πλατεία Συντάγματος.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι το κονβόι των πάνω από 120 τρακτέρ από περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας βρισκόταν στο ύψος του Σχηματαρίου με τα οχήματα να κινούνται με ταχύτητες περίπου 40 χλμ/ώρα.

Την ίδια ώρα στις Αφίδνες, πάνω σε μια γέφυρα, βρίσκονται αγρότες από την Αθήνα και την Εύβοια που περιμένουν τους συναδέλφους τους που έρχονται με τα τρακτέρ.

Όσον αφορά τους αγρότες της Πελοποννήσου, αυτοί σύμφωνα με την ΕΡΤ αναμένονται περίπου στη 1 μετά το μεσημέρι στο ΣΕΑ Μεγάρων. Εκεί αναμένεται να συγκεντρωθούν τα τρακτέρ από όλα τα μπλόκα Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας αλλά και περίπου 40 λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες στο κέντρο της Αθήνας για τη συγκέντρωση του απογεύματος.

Ως άτυπη επιτροπή υποδοχής ιδιοκτήτες ταξί έχουν σταθμεύσει τα οχήματά τους στο ύψος της Σπύρου Πάτση επί της λεωφόρου Αθηνών με την τροχαία να έχει διακόψει την κυκλοφορία στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.

Τα μέτρα της Τροχαίας

Η Ελληνική Αστυνομία έχει θέσει ισχύ έκτακτα μέτρα λόγω των σημερινών αγροτικών κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας, ενώ προτείνει στους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο εάν δεν είναι απαραίτητο. Σε ό,τι αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θα ισχύσει από το μεσημέρι προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα και συγκεκριμένα στο τμήμα Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη.

Τα τρακτέρ θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Σε αυτό το πλαίσιο, θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

Ακολούθως, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς. Η κυκλοφορία στη Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη. Τα οχήματα που κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

[ad_2]

Source link

Related posts

Μάτι: Ενοχή για 9 και απαλλαγή για 12 ζητά ο εισαγγελέας | Ειδησεις

Οι 600 φορείς του Δημοσίου στους οποίους θα επιλεγούν διοικήσεις με τον νέο νόμο | Ειδησεις

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12:00 στο κέντρο της Αθήνας | Ειδησεις

Αφήστε ένα σχόλιο