AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Ολυμπιακός: Γιατί ο Σκάρπα είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει το συμβόλαιό του και να παραμείνει στην Ευρώπη (vids)

[ad_1]

Ο έμπειρος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός της ομάδας του Ολυμπιακού δεν δείχνει διατεθειμένος – σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες – να αφήσει την Ευρώπη για να γυρίσει στη Βραζιλία.

Κάθε μέρα γράφονται ένα σωρό πράγματα για τον Σκάρπα στη Βραζιλία. Τόσο που να έχει χαθεί πια η… μπάλα σε επίπεδο πληροφοριών και άλλα να αναφέρει ο ένας ρεπόρτερ και άλλα ο άλλος. Από το ότι δέχεται συγκεκριμένες προσφορές μέχρι ότι τις απορρίπτει. Η πραγματικότητα σε σχέση με τις προθέσεις του έμπειρου μεσοεπιθετικού έχει να κάνει με το εξής πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ: θέλει να συνεχίσει στον Ολυμπιακό και επιζητά την παραμονή του στην Ευρώπη.

Ο 29χρονος Βραζιλιάνος των 11 συμμετοχών με τη φανέλα του Ολυμπιακού (που έχει αποκτηθεί ως δανεικός από τη Φόρεστ) δεν έχει παίξει όσο θα ήθελε και ο ίδιος (προφανώς κάθε παίκτης θέλει να παίζει όσο περισσότερο γίνεται) και δεν έχει αποδώσει και όσα περίμενε και θα επιθυμούσε. Νιώθει ότι θα ήθελε να δώσει παραπάνω πράγματα και σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν επιθυμεί και να μείνει στον Ολυμπιακό αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη.

Άρα είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει το υπάρχον συμβόλαιό του στον πειραϊκό σύλλογο. Και βέβαια να τα καταφέρει και να πετύχει καθότι ήρθε στην Ευρώπη για να αποδώσει καλό ποδόσφαιρο.

Οι βασικοί λόγοι που ο Σκάρπα δεν θέλει να αφήσει την Ευρώπη είναι τέσσερις:

  • 1) Δεν έχει πετύχει αυτά που ήθελε στην Ευρώπη. Ο Σκάρπα και μετά την προσωπική του… περιπέτεια με τα χρήματα που έχασε έχοντας πέσει θύμα απάτης στη χώρα του στοχεύει να κάνει αισθητή την αγωνιστική του παρουσία στην Ευρώπη και να αφήσει πίσω όλα όσα τον προβλημάτισαν στην παρουσία του στη χώρα του.
  • 2) Αισθάνεται πώς έχει υποχρέωση απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που τον είχε ξεχωρίσει καιρό τώρα και αυτό το γνώριζε ο παίκτης. Ο Σκάρπα θέλει να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη και τη στήριξη των Πειραιωτών προς το πρόσωπό του.
  • 3) Δεν έχει δώσει αυτά που θέλει και μπορεί. Ένας παίκτης σε τέτοιο επίπεδο έχει πάντα ποδοσφαιρικό εγωισμό. Και ο Σκάρπα δεν θέλει να φύγει από τον Ολυμπιακό μην έχοντας δώσει τα αγωνιστικά στοιχεία που μπορεί αλλά και που επιζητά να δώσει.
  • 4) Άλλο Ευρώπη και άλλο Βραζιλία. Όταν ένας παίκτης λίγο πριν τα 30 του χρόνια αφήνει τη βραζιλιάνικη Λίγκα δεν το κάνει για να γυρίσει σχεδόν έναν χρόνο μετά πίσω. Και ο ίδιος ο Σκάρπα ξέρει πώς άλλο Ευρώπη και άλλο Βραζιλία και ότι το… μπουστάρισμα που μπορεί να πάρει από μία καλή καριέρα στην Ευρώπη είναι μεγάλο.

Η δε Ατλέτικο Μινέιρο φέρεται να έφτασε – για την απόκτησή του – σε οικονομικό επίπεδο στα 5 εκατ. ευρώ αλλά ούτε η Φόρεστ ούτε και ο ίδιος ο παίκτης είναι θετικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Σε αυτή τη φάση δηλαδή δεν υπήρξε και δεν προκύπτει ότι θα υπάρξει θετική απάντηση σε αυτή την κρούση. Ο Μαρτίνεθ έχει δείξει από μέρους του ότι έχει τη διάθεση να δώσει χώρο και χρόνο στον Βραζιλιάνο – που έχει και κοινοτικό διαβατήριο – κυρίως στον χώρο του κέντρου. Βέβαια θα έχει τη σημασία του πέραν της δεδομένης προσπάθειας που κάνει ο Γκουστάβο Σκάρπα να βγάλει και πολύ πιο καλό αγωνιστικό πρόσημο στη συνέχεια.

[ad_2]

Source link

Related posts

Γιαννακόπουλος: Αποθέωσε Σλούκα, Αταμάν και ζήτησε «3/3 αυστηρά»

Ο Σάκης Κάρπας των Unboxholics αποχαιρετά τον Καρρά: «Μου έλεγε “μικρέ να προσέχεις τα κακά παιδιά”»

Ο Κίλιαν Μέρφι αποκάλυψε ποια από τις ταινίες του «δεν θεωρεί καλή»

Αφήστε ένα σχόλιο