AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Ολυμπιακός: Με τον στόχο της πρόκρισης που μπορεί να του φτιάξει και άλλο το κέφι αλλά και τη χρονιά! | Blog – Δημήτρης Τομαράς

[ad_1]

Στην πανέμορφη Βουδαπέστη ο Ολυμπιακός έχοντας τη mentality του Μεντιλίμπαρ θα δοκιμαστεί αγωνιστικά για έναν στόχο που μπορεί να του αλλάξει ακόμα και τα δεδομένα της τρέχουσας σεζόν! Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Στη Βουδαπέστη λοιπόν παίζεται η επόμενη σημαντική αγωνιστική πράξη για τον Ολυμπιακό που για ακόμα μία φορά θα έχει τη συνδρομή του φίλαθλου κόσμου του. Στο 2ο παιχνίδι της ιστορίας του στη διοργάνωση του Conference League απέναντι στη Φερεντσβάρος (το βράδυ της Πέμπτης στη Groupama Aréna) που έχει… υποσχεθεί μέσω των δηλώσεων του κόουτς Στάνκοβιτς και των παικτών της μία καυτή έδρα και πώς θα τα δώσει όλα για την πρόκριση.

Κανείς δεν προεξοφλεί πώς η αποστολή του Ολυμπιακού θα είναι εύκολη και απλή. Δεν θα μπορούσε να είναι έχοντας μία ομάδα που παίζει στρωτό ποδόσφαιρο και έχει συγκεκριμένα και δυνατά ατού όπως το σύνολο του Στάνκοβιτς. Ο Ολυμπιακός του πρώτου αγώνα μας έδειξε πώς μπορεί να τα καταφέρει όμως τα πάντα κρίνονται στο γήπεδο. Εκεί θα φανούν όλα σε τούτη τη χρονική συγκυρία και ενώ είχε προηγηθεί το 1-0 του φαληρικού γηπέδου σε μία υπέροχη ατμόσφαιρα από τον κόσμο των Πειραιωτών.

Μία αναμέτρηση που δεν είναι μία ακόμα φετινή στην Ευρώπη. Ένα παιχνίδι που έχει παραπάνω αξία από μία απλή ποδοσφαιρική αναμέτρηση.

Η διαφορετικότητα στα «θέλω» του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Ο Βάσκος τεχνικός έχει πει ξεκάθαρα ότι ήρθε στον Ολυμπιακό για να κοιτάξει να εφαρμόσει τις ιδέες του και αυτά που δούλευε στις προηγούμενες ομάδες του. Μεταξύ άλλων ο Μεντιλίμπαρ είχε πει μετά τον ΠΑΟΚ ότι «δεν ήρθαμε εδώ για να διορθώσουμε πράγματα από εκείνο το παιχνίδι (εννοεί του πρώτου γύρου με τον ΠΑΟΚ). Ήταν εντελώς άλλες συνθήκες, άλλος προπονητής και μία άλλη στιγμή για τον Ολυμπιακό.

Εγώ έχω έρθει εδώ γιατί θέλω να εφαρμόσω τις ιδέες μου και προσπαθώ παιχνίδι με παιχνίδι να το καταφέρω. Στον αγώνα με τη Φερεντσβάρος ήταν πιο δύσκολο να το κάνουμε αυτό, το καταφέραμε κατά το ήμισυ, σήμερα όμως ήταν λίγο καλύτερα για εμάς καταφέραμε περισσότερα πράγματα. Αυτό που θέλω όμως περισσότερο να κάνω είναι να πείσω τους παίκτες μου πως παρά το γεγονός πως είναι καλοί και έχουν πολλές δυνατότητες, θα πρέπει να είναι και αποτελεσματικοί στην άμυνα και αν το καταφέρουν αυτά τα αποτελέσματα θα έχουμε, όπως με τον ΠΑΟΚ».

Τι διαφορετικό θέλει ο Μεντιλίμπαρ από τους παίκτες του; Πολύ απλά επιζητά να μπουν πιο καλά στο α’ μέρος σχετικά με την αναμέτρηση του φαληρικού γηπέδου. Θέλει πιο καλή και πειστική εικόνα στο πώς θα μπει η ομάδα του στο γήπεδο. Και φυσικά θέλει πιο μεγάλη προσοχή στις στατικές φάσεις των αντιπάλων. Το βασικότερο όλων βέβαια είναι πώς ως επί το πλείστον είναι ένας προπονητής που ξέρει το τι θέλει και το τι ζητά και έχει συγκεκριμένο πλάνο για τα παιχνίδια και τη διαχείριση / αξιοποίηση των παικτών του.

Ξέχωρα από αυτό για τον Ολυμπιακό υπάρχει μία μεγάλη ευκαιρία στη Βουδαπέστη. Μία ευκαιρία και δυνατότητα όχι μόνο να ξαναφτιάξει το… κέφι του συνολικά αλλά να φτιάξει για τα καλά – σε αυτή τη φάση – τη χρονιά του έχοντας πίσω του το 1-0 με τους Ούγγρους αλλά και το εντυπωσιακό 1-4 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Και εδώ φυσικά δεν αρκούν 30 ή 40 καλά λεπτά. Θα είναι μία σκληρή και μεγάλη… μάχη από την αρχή μέχρι το τέλος και προφανώς το ζητούμενο ήταν και παραμένη η πρόκριση που δεν θα είναι μόνο μία πολύ καλή εξέλιξη για τον Ολυμπιακό αλλά και για την Ελλάδα και το ποδόσφαιρό μας.

[ad_2]

Source link

Related posts

Πλάθα: «Δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες»

ΟΦΗ: Με Μοσκέρα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα

Ρεάλ Μαδρίτης – Τζιρόνα 92-79: Επιστροφή στις νίκες για τη «βασίλισσα»

Αφήστε ένα σχόλιο