AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Eλληνοτουρκικα

Ο δήμαρχος Νέας Υόρκης παραδέχεται ότι “διευκόλυνε” με το Türkevi του Ερντογάν αλλά… “αυτό κάνουμε”

[ad_1]

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς παραδέχτηκε ότι βοήθησε το τουρκικό προξενείο να λάβει έγκριση για να ανοίξει το περιβόητο Τουρκικό Σπίτι (Türkevi) στην καρδιά των ΗΠΑ, με τη δικαιολογία ότι αυτό κάνουν οι πολιτικοί κάθε μέρα. Κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης Τύπου του την Τρίτη, το στέλεχος των Δημοκρατικών είπε ότι απλώς έκανε τη δουλειά του για να υποστηρίξει την τουρκική κοινότητα στο Μπρούκλιν όταν χρειάστηκε την έγκριση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Υόρκης (FDNY) για να μπορέσει να ανοίξει τα γραφεία.  

“Όταν η εκλογική περιφέρεια απευθύνεται σε εμάς για βοήθεια με άλλη υπηρεσία… απευθυνόμαστε σε μια υπηρεσία και τους ζητάμε να εξετάσουν το θέμα”, είπε ο Άνταμς. Συνέχισε λέγοντας ότι το μόνο άτομο με το οποίο μίλησε στο FDNY το 2021 ήταν ο πρώην επίτροπος του πυροσβεστικού τμήματος Ντάνιελ Νίγκρο. 

Τα σχόλια έρχονται καθώς η γενική σύμβουλος του δημάρχου Λίζα Ζόρνμπεργκ είπε: “Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο δήμαρχος είναι στόχος” της δημόσιας έρευνας για τη διαφθορά που έχει ως στόχο την εκστρατεία του το 2021 και την τουρκική κυβέρνηση. 

Πηγές είπαν επίσης στην “The Post” ότι μετά την εμπλοκή του Νίγκρο, η Πολεοδομία συμφώνησε να εκδώσει προσωρινό πιστοποιητικό κατοχής. 

Ο Άνταμς κατέστησε σαφές κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Τρίτης ότι ο ρόλος του στο θέμα δεν ήταν κακός, αλλά αντίθετα, μια πράξη καλής πολιτικής. Πρόσθεσε ότι το Μπρούκλιν έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό Τούρκων στις ΗΠΑ μαζί με το Πάτερσον του Νιου Τζέρσεϊ. 

Η Μπριάνα Σαγκς

Στις 2 Νοεμβρίου, πράκτορες του FBI εισέβαλαν στο σπίτι της κορυφαίας στο θέμα συγκέντρωσης χρημάτων για λογαριασμό του δημάρχου και επίσης επί μακρόν έμπιστής του Μπριάνα Σαγκς, 25 ετών, ως μέρος μιας έρευνας για ένα υποτιθέμενο σχέδιο με μίζες. 

Ομοσπονδιακοί πράκτορες εισέβαλαν στο σπίτι της Σαγκς αναζητώντας στοιχεία ξένης παρέμβασης στις τελευταίες δημαρχιακές εκλογές της Νέας Υόρκης. 

Μετά την επιδρομή του FBI στη Σαγκς, ο Άνταμς είπε ότι “κοιμάται καλά το βράδυ” και συνεχίζει να την υποστηρίζει. 

Το ένταλμα έρευνας στο σπίτι της 25χρονης, Μπριάνα Σαγκς, έδειξε ότι η έρευνα εξέταζε τον ρόλο της KSK Construction, μιας οικοδομικής εταιρείας στο Μπρούκλιν που ανήκει σε Τούρκους μετανάστες που οργάνωσε μια εκδήλωση συγκέντρωσης κεφαλαίων για τον Άνταμς στις 7 Μαΐου 2021.

Πέραν τούτων, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Άνταμς φέρεται να έλαβε δωρεές και από το ίδρυμα που ίδρυσε ο Μπιλάλ Ερντογάν και στο ΔΣ του οποίου είναι και η αδερφή του.

Ο δικηγόρος

Πρόσθεσε επίσης ότι έκτοτε διατηρεί προσωπικό δικηγόρο υπεράσπισης, τον Μπόιντ Τζόνσον. Ο Τζόνσον είπε ότι ο πελάτης του “συμμορφώθηκε αμέσως” με το αίτημα του FBI και τους παρείχε τις ηλεκτρονικές συσκευές του όταν του ζητήθηκαν. “Αφ’ ότου μαθεύτηκε η ομοσπονδιακή έρευνα, ανακαλύφθηκε ότι ένα άτομο είχε πρόσφατα ενεργήσει ανάρμοστα… Στο πνεύμα της διαφάνειας και της συνεργασίας, αυτή η συμπεριφορά αναφέρθηκε αμέσως και προληπτικά στους ερευνητές”, πρόσθεσε ο Τζόνσον. Ο Τζόνσον δεν διευκρίνισε την αναφερόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά ούτε ταυτοποίησε το εν λόγω άτομο.

Ο Άνταμς έχει πει ότι θα ήταν “σοκαρισμένος και πληγωμένος” εάν οι αξιωματούχοι ανακάλυπταν ότι μέλη της προεκλογικής του καμπάνιας είχαν κάνει οτιδήποτε παράνομο. Ο Δήμαρχος γέλασε με μια ερώτηση σχετικά με το αν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει προσωπικώς ομοσπονδιακές κατηγορίες.

Δεν είναι σαφές ποιος θα είναι το αντικείμενο της ποινικής υπόθεσης, εάν προκύψει κάτι τέτοιο, και ούτε ο Άνταμς ούτε κάποιος που εμπλέκεται στην εκστρατεία του έχει κατηγορηθεί για εγκλήματα. 

Αυτό που είναι γνωστό είναι πως αποκαλύφθηκαν κάποια μηνύματα μεταξύ του Άνταμς και του Νίγκρο, αφ’ ότου η τουρκική κυβέρνηση τους προσέγγισε για το άνοιγμα του Türkevi.

Πέτρος Κράνιας

ΠΗΓΗ: Capital.gr

[ad_2]

Source link

Related posts

Ο Τατάρ αναζητεί έστω μια επίσημη πρόσκληση για τη Σύνοδο του Οργανισμού Τουρκικών Σπουδών

Ο Μπάιντεν αποκάλεσε μ@λ@κ@ τον Νετανιάχου

Πρόσω ολοταχώς για ναυτική βάση στο κατεχόμενο Μπογάζι

Αφήστε ένα σχόλιο