AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Ποιοτικός έλεγχος και συµβουλευτική από την Qlab

[ad_1]

∆ιαπιστεύσεις – Εξοπλισµός

Η Qlab αποτελεί διαπιστευµένο εργαστήριο αναλύσεων από το 2014 µε αριθ. πιστ. 909-4 κατά ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/ IEC 17025:2017 από το Ε.ΣΥ.∆. για την τεχνική ικανότητα δοκιµών που ανήκουν στο Επίσηµο Πεδίο Εφαρµογής ∆ιαπίστευσής του (ΕΠΕ∆).

Έχει πιστοποίηση εφαρµογής συστήµατος διαχείρισης ποιότητας από το 2015 για τις υπηρεσίες που παρέχει σύµφωνα µε το διεθνές πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015.

Το εργαστήριο είναι άρτια εξοπλισµένα µε πληθώρα οργάνων τελευταίας τεχνολογίας όπως µεταξύ άλλων: ICP-MS, GC-FID, LC-QTOF, GC-MS/MS, Elemental Analyser, 3d-bioprinter, Illumina MiSeq Sequencer, Real Time-PCR, Kjeldahl analyzer, Eliza reader, Soxhlet

Εργαστηριακές υπηρεσίες

Ε∆ΑΦΟΛΟΓΙΑ: Καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και απόδοση µιας καλλιέργειας έχει η κατάσταση του εδάφους. Η πληροφορία που παρέχει µία πλήρης εδαφολογική ανάλυση θα πρέπει να αξιολογείται ώστε να δοθεί πρόταση για την εφαρµογή λιπάσµατος σε κατάλληλη µορφή και ποσότητα.

ΦΥΛΛΟ∆ΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ: Σε καλλιέργειες που είναι σε προχωρηµένο στάδιο και εµφανίζονται προβλήµατα τροφοπενίας συνίσταται η φυλλοδιαγνωστική εξέταση σε συνδυασµό µε την εδαφολογική ανάλυση.

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ: Οι αναλύσεις των ζωοτροφών είναι επίσης ένα ευαίσθητο κοµµάτι του κλάδου της πρωτογενούς παραγωγής.

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ: Σύµφωνα µε τις τελευταίες ευρωπαϊκές οδηγίες και κανονισµούς καθίσταται αναγκαίος ο τακτικός έλεγχος ποιότητας των προϊόντων όλων των παραγωγικών µονάδων καθώς και η σωστή αναγραφή των διαθρεπτικών στοιχείων του εκάστοτε προϊόντος. Αναλύσεις σε µέλι – Ελαιόλαδο – Μικροβιολογικές αναλύσεις.

ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ: H QLAB διαπίστευσε σύµφωνα µε το πρότυπο ISO 17025 την ανάλυση υπολειµµάτων φυτοφαρµάκων αναγνωρίζοντας την ανάγκη για γρήγορη, ακριβή και αξιόπιστη ανάλυση σε έναν κόσµο όπου η χρήση και ο έλεγχος των φυτοφαρµάκων παρακολουθούνται στενά. Ο εξοπλισµός, µία υγρή χρωµατογραφία εξαιρετικά υψηλής απόδοσης (HPLC QTOF) και µία αέρια χρωµατογραφία (GC-MS/MS) είναι τελευταίας τεχνολογίας µε δυνατότητα ανίχνευσης περισσότερων από 650 δραστικών.

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ: Το εργαστήριο συνεργάζεται µε δηµόσιους και ιδιωτικούς φορείς για τον έλεγχο της ποιότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης και υγρών αποβλήτων.

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ: Παρέχονται αναλύσεις που αφορούν τόσο τη φυσικοχηµική και βιολογική εικόνα της µονάδας παραγωγής βιοαερίου όσο και σε πιο ειδικές παραµέτρους που αφορούν τα υποστρώµατα τροφοδοσίας και του χωνευµένου υπολείµµατος.

Υποµέτρο 2.1 – Χρήση συµβουλευτικών υπηρεσιών – Εργαστηριακές αναλύσεις

Στα πλαίσια του Υπο-Μέτρου 2.1 «Χρήση συµβουλευτικών υπηρεσιών στο γεωργικό τοµέα – Στήριξη για αποκόµιση οφέλους από τη χρήση συµβουλευτικών υπηρεσιών» του ΠΑΑ 2014-2020 σύµφωνα µε την υπ’ αριθµ. 1605/18.08.2023 απόφαση του Γενικού Γραµµατέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδοµών δινεται στους παραγωγούς η δυνατότητα να ωφεληθούν από εργαστηριακές αναλύσεις. Το εργαστήριό µας µπορεί να προσφέρει εργαστηριακές αναλύσεις που καλύπτουν τις ανάγκες των πελάτων σας σε χαµηλό κόστος, µε υψηλή αξιοπιστία και ταχύτητα.

Για περισσότερα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.q-lab.gr

[ad_2]

Source link

Related posts

Με 11 προκηρύξεις μέτρων συν τα Νιτρικά σε Θεσσαλία και Έβρο μπαίνει το 2024, πριμ βιολογικών αυξημένο

Από 5 έως 25 Απριλίου υποβολή παραστατικών συμμόρφωσης για την παράταση της 1ης πρόσκλησης αυτόχθονων φυλών

Πολύπλοκη αδειοδότηση και ελλιπής χωροταξικός σχεδιασμός βαρίδια για εγχώρια υδατοκαλλιέργεια

Αφήστε ένα σχόλιο