AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

Πολεμικές προετοιμασίες από τη Βόρειο Κορέα στο όνομα ενός ανύπαρκτου εχθρού

[ad_1]

Κιμ Γιόνγκ Ουν

Να επιταχύνουν τις πολεμικές προετοιμασίες (;) για να αντιμετωπίσουν φερόμενες ως “άνευ προηγουμένου συγκρουσιακές κινήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες” διέταξε ο Βορειο-Κορεάτης ηγέτης, Κιμ Γιόνγκ Ουν, τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, τη βιομηχανία πυρομαχικών και τον τομέα των πυρηνικών όπλων.

Αναφερόμενος στις πολιτικές κατευθύνσεις για τη νέα χρονιά σε σημαντική συνεδρίαση του κυβερνώντος κόμματος της Βορείου Κορέας χθες, ο κ.Ουν δήλωσε μεταξύ άλλων πως η Πιονγκγιάνγκ θα επεκτείνει τη στρατηγική συνεργασία με “αντιιμπεριαλιστικές ανεξάρτητες” χώρες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η Βόρειος Κορέα ενισχύει τις διπλωματικές, οικονομικές και τεχνολογικές σχέσεις της με τη Ρωσία – μεταξύ άλλων χωρών – καθώς η Ουάσινγκτον κατηγορεί την Πιονγκγιάνγκ, ότι προμηθεύει στρατιωτικό εξοπλισμό στη Μόσχα για να τον χρησιμοποιήσει στον πόλεμό της με την Ουκρανία, ενώ η Ρωσία παρέχει τεχνική υποστήριξη για να βοηθήσει τη Βόρειο Κορέα να επεκτείνει τις στρατιωτικές δυνατότητές της.

“(Ο κ.Ουν) έθεσε τους μαχητικούς στόχους για τον Λαϊκό Στρατό και τη βιομηχανία πυρομαχικών, τους τομείς των πυρηνικών όπλων και της πολιτικής άμυνας, να επιταχύνουν περαιτέρω τις πολεμικές προετοιμασίες”, μετέδωσε το KCNA.

Σήμερα ο Νοτιο-Κορεάτης πρόεδρος, Γιούν Σουκ Γέολ, επισκέφθηκε μια στρατιωτική μονάδα στην πρώτη γραμμή στην Ανατολική κομητεία Γεοντσεόν, για να επιθεωρήσει τις αμυντικές θέσεις της και ζήτησε να υπάρξουν άμεσα αντίποινα σε περίπτωση πρόκλησης από τη Βόρεια Κορέα. “Σας καλώ να συντρίψετε αμέσως και αποφασιστικά επιτόπου τη θέληση του εχθρού για προβοκάτσια”, δήλωσε ο κ.Γέολ, απευθυνόμενος στα στρατεύματα.

Κατά τη διάρκεια της ολομέλειας του κόμματος, ο Βορειο-Κορεάτης ηγέτης έθεσε επίσης τους οικονομικούς στόχους για τη νέα χρονιά, αποκαλώντας την “αποφασιστικής σημασίας έτος” για την ολοκλήρωση του πενταετούς αναπτυξιακού σχεδίου της χώρας, μετέδωσε το KCNA.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


[ad_2]

Source link

Related posts

Κινέζος δισεκατομμυριούχος μεταξύ των μεγαλύτερων μη Αμερικάνων ιδιοκτητών γης στις ΗΠΑ – Κατέχει τεράστιες εκτάσεις

Πότε ξεκινάει η εκεχειρία στη Γάζα και η απελευθέρωση ομήρων

Η Χαμάς, η διεθνής πίεση για τους αμάχους και οι όμηροι

Αφήστε ένα σχόλιο