AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Προοπτική κέρδους αγροτικών εκμεταλλεύσεων, στενότερα περιθώρια το 2024 βάσει Rabobank

[ad_1]

Για τους καλλιεργητές σόγιας, η προοπτική για το νέο έτος είναι αρκετά ευνοϊκή, καθώς το εμπόριο αναμένεται να επιτύχει καλά περιθώρια τιμών την επόμενη σεζόν. Ωστόσο, οι παραγωγοί καλαμποκιού θα αισθανθούν την πίεση στα περιθώριά λόγω της επαρκούς προσφοράς, ενώ οι καλλιεργητές σίτου δεν αναμένεται να δουν βελτιωμένα περιθώρια παρά τη μείωση των δαπανών.

Από τα μέσα του 2020 έως τις αρχές του 2022, οι αγρότες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το χαμηλό κόστος παραγωγής και τις ανοδικές τάσεις στις τιμές των εμπορευμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ενώ οι τιμές των εμπορευμάτων παραμένουν σε ευνοϊκά επίπεδα σε σύγκριση με τα ιστορικά τους μέσα, δεν ισχύει το ίδιο για τα κόστη. Οι περιορισμοί λόγω του Covid-19 σταμάτησαν την παραγωγή ορισμένων μορίων, πράγμα που, σε συνδυασμό με ορισμένα άλλα προβλήματα παραγωγής, οδήγησε στην άνοδο των δαπανών για την προστασία των καλλιεργειών. Μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, οι τιμές των λιπασμάτων ανέβηκαν δραματικά, σημειώνοντας νέα υψηλά ρεκόρ.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα λειτουργικά περιθώρια μειώθηκαν ελαφρώς, αλλά οι τιμές των εμπορευμάτων λειτούργησαν ως αντιστάθμισμα για τη διατήρηση των περιθωρίων σε λογικό επίπεδο το 2022.

Πηγή: Rabobank.com

[ad_2]

Source link

Related posts

Κλείνοντας 25 χρόνια στην Ελληνική αγορά η STIHL Hellas γίνεται μέρος του «Υιοθέτησε την πόλη σου»

Αγροτικές Ειδήσεις: «Τέλος» στις αγοραπωλησίες σιτηρών με δολάρια στα BRICS θέλει η Ρωσία

Ισόβια σε 20χρονο Ρομά για σεξουαλική κακοποίηση 7χρονου αγοριού στο Αγρίνιο

Αφήστε ένα σχόλιο