AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Πυρηνικοί διηπειρωτικοί πύραυλοι: Αυτό ανακοίνωσε ο Πούτιν για το 2024, vid

[ad_1]

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 20 δοκιμές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις της Ρωσίας σχεδιάζουν επτά εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων το 2024, προετοιμαζόμενες προφανώς για πιθανό πυρηνικό πόλεμο, αλλά και στέλνοντας μήνυμα κυριαρχίας στην Δύση.

 Αυτό γνωστοποίησε η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας .

Το πρακτορείο σημείωσε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 20 εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων στο πλαίσιο δοκιμών πτήσης και εκπαίδευσης για την ηγεσία των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τον Απρίλιο του 2023, ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από το χώρο δοκιμών Kapustin Yar στην περιοχή του Αστραχάν. Σκοπός της εκτόξευσης ήταν η δοκιμή σύγχρονου εξοπλισμού μάχης. Η εκπαιδευτική κεφαλή του πυραύλου χτύπησε στόχο στο πεδίο βολής Sary-Shagan στο Καζακστάν.

Προηγουμένως, τον Μάρτιο του 2023, πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων με τις συστοιχίες Yars σε τρεις περιοχές της Ρωσίας. Σε συνεργασία με μονάδες της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας και των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, οι Πυραυλικές Δυνάμεις εξάσκησαν το καμουφλάζ πυραυλικών συστημάτων και την άμυνα σύγχρονων εναέριων μέσων αναγνώρισης, συμπεριλαμβανομένων των drones.

Τον Δεκέμβριο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι οι Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις θα θέσουν περισσότερα από 15 συστήματα παράδοσης των πυραυλικών συστημάτων Yars και Avangard σε πολεμική χρήση το 2024. Επιπλέον, το στρατηγικό πυραυλικό σύστημα Sarmat τέθηκε σε πολεμική χρήση τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους, το μερίδιο των σύγχρονων όπλων και εξοπλισμού στις στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας έχει φτάσει το 95%.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA- RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE


[ad_2]

Source link

Related posts

Χύτρα ταχύτητας έτοιμη να εκραγεί η Τουρκία! Επίθεση στο Ισραηλινό προξενείο της Πόλης για τα γεγονότα στην Γάζα

aitoloakarnanianews

Άγρια καταδίωξη ανθρώπου της νύχτας με τραυματισμό αστυνομικού

aitoloakarnanianews

Τουλάχιστον 3 Παλαιστίνιοι νεκροί σε πλήγμα drone κατά τη διάρκεια εφόδου του στρατού του Ισραήλ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη 

Αφήστε ένα σχόλιο