AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Πώς λειτουργούσε η «Μεταξένια»: Το αγαπημένο μαγικό σκουλήκι που κάθε παιδί είχε μαζί του στο σχολείο (vid)

[ad_1]

Τη δεκαετία του 2000 κάθε παιδί είχε μια συγκεκριμένη επιθυμία: να πάρει τα καρναβαλοχρώματα και τη «μεταξένια».

Πριν την εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα παιδιά αρκούνταν σε μια πιο απλή ζωή, μακριά από το καταιγισμό των τεχνολογικών εξελίξεων και των trends. Μια από τις ίσως πιο ιστορικές διαφημίσεις, που προβάλλονταν σε μεγάλη συχνότητα, ήταν τα καρναβαλοχρώματα που συνοδεύονταν από τη «μεταξένια», το μαγικό σκουλήκι που κάθε παιδί είχε μαζί του στο σχολείο.

Στο τοπίο των παιχνιδιών και της ψυχαγωγίας, λίγα αντικείμενα έχουν αντέξει στο χρόνο όπως το «Μαγικό Σκουλήκι». Από την εισαγωγή του στην αγορά το 1985 από την εταιρεία Illfelder Importing Company, αυτό το μαγευτικό παιχνίδι έχει γοητεύσει το κοινό με τα απλά αλλά ενδιαφέροντα τεχνάσματά του.

Το «Μαγικό Σκουλήκι» είναι μια απόδειξη της παροιμίας ότι οι πιο απλές ιδέες συχνά κρύβουν τη μεγαλύτερη γοητεία. Αποτελούμενο από ένα μήκος χνουδωτού «σκουληκιού» συνδεδεμένο με ένα κρυφό σπάγκο, το παιχνίδι μπορεί να χειραγωγηθεί ώστε να φαίνεται σαν να σέρνεται σε επιφάνειες, να πηδάει από τα χέρια ή ακόμη και να χορεύει στον αέρα. Αυτή η βασική προϋπόθεση, σε συνδυασμό με τη φαντασία ενός παιδιού ή το ταλέντο ενός μάγου, είναι που του επέτρεψε να γνωρίσει μεγάλη δημοτικότητα.

Όταν το «Μαγικό Σκουλήκι» για πρώτη φορά πέρασε στη συνείδηση του κοινού, έγινε αμέσως επιτυχία. Διαθέσιμο σε ποικιλία ζωηρών χρωμάτων και μεγεθών, απευθυνόταν σε μια ευρεία δημογραφική ομάδα, από μικρά παιδιά μέχρι ενήλικες. Η απλότητα του ήταν το σημείο πώλησής του: δεν χρειάζονταν μπαταρίες και δεν χρειάζονταν οδηγίες. Τη δεκαετία του 1980 και του 1990 το Μαγικό Σκουλήκι έγινε ένα πολιτιστικό σύμβολο και κάθε παιδί το είχε στη σχολική του τσάντα.

Πέρα από τη χρήση του ως παιχνίδι, το «Μαγικό Σκουλήκι» βρήκε μια απροσδόκητη θέση στον κόσμο της αλιείας με μύγες. Οι ψαράδες ανακάλυψαν ότι οι ζωντανές κινήσεις του σκουληκιού, όταν συνδεόταν με ένα αγκίστρι, μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την προσέλκυση ψαριών, προσθέτοντας μια νέα διάσταση στη λειτουργικότητά του.


[ad_2]

Source link

Related posts

Wyscout Analysis – Μακ Άλιστερ: Η πιο… value for money μεταγραφή που έγινε η «καρδιά» της Λίβερπουλ

Συνθήκες ξηρασίας στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν με ερημοποίηση

Ώρα της Γης: Έκλεισαν τα φώτα της Αθήνας, στο σκοτάδι η Ακρόπολη

Αφήστε ένα σχόλιο