AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Eλληνοτουρκικα

Ρεκόρ πληθωρισμού στην Τουρκία – Τουρκικά ΜΜΕ: «Ρεκόρ των τελευταίων 22 ετών»

[ad_1]

Στα ύψη έχει εκτιναχθεί ο πληθωρισμός στην Τουρκία! «Ο επίσημος πληθωρισμός στο 64,7%, ο ανεπίσημος στο 127% – Επιστρέψαμε στο 2001», αναφέρουν αναλυτές.

Ο Φατίχ Πορτακάλ, παρουσιαστής του HALK TV, ανέφερε: «H πρωτοβουλία ΕΝΑG ανακοίνωσε πως το 2023 ο πληθωρισμός έφτασε στο 127,2%. Ήταν ξεκάθαρη ανακοίνωση. Αυτή η πρωτοβουλία αποτελείται απο πανεπιστημιακούς, καθηγητές και δεν έχει καμία πολιτική παρέμβαση. Η Στατιστική Υπηρεσία, που είναι το κράτος, την οποία δεν εμπιστεύομαι υποστήριξε πως ο ετήσιος πληθωρισμός για το 2023 ήταν 64,7%. Η κυβέρνηση μας έτσι τα ανακοινώνει αλλά όταν βγεις στην αγορά βλέπεις μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Για εμάς ο πληθωρισμός είναι στο 150 ή στο 160% αλλά ο επικεφαλής έχει την άποψη πως είναι σε χαμηλότερα επίπεδα».

Ο ίδιος συνέχισε: «Επιστρέψαμε στο παρελθόν. Επιστρέψαμε στον πληθωρισμό που είχαμε πριν 22 χρόνια. Δεν φτάσαμε βέβαια στο σημείο να πετούν τις ταμειακές μηχανές, καθώς τότε ο Αχμέτ Τσακμάκ για να διαμαρτυρηθεί ειχε πετάξει την ταμειακή του μηχανη έξω απο το γραφείο του τότε πρωθυπουργού».

[ad_2]

Source link

Related posts

Λιβύη: Το Εφετείο της Τρίπολης ακύρωσε το τουρκολυβικό μνημόνιο του 2022

Σάββας Καλεντερίδης: Ο εγκάθετοι του Ερντογάν απειλούν τη συνοχή της Γερμανίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ουκρανία από το 2014, στο 2022 και στον πόλεμο

Αφήστε ένα σχόλιο