AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Συγκέντρωση – συλλαλητήριο αγροτών στην πλατεία του Αγρινίου (βιντεο-φωτο)

[ad_1]

Συγκέντρωση – συλλαλητήριο διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι αγρότες, μετά από πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων Ν. Αιτωλ/νίας, στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο με ομιλίες από εκπροσώπους των αγροκτηνοτρόφων για τα προβλήματα του κλάδου και τις λύσεις που προτείνονται.

Την σημερινή κινητοποίηση στηρίζουν κόμματα αλλά και φορείς της πόλης.

Τα αιτήματα των αγροτών έτσι όπως εκφράστηκαν στην κινητοποίηση είναι τα εξής:

 Άμεση αποκατάσταση της μειωμένης βασικής επιδότησης μεσοσταθμικά στο 22% σε όλους τους αγρότες, καθώς και της μηδενικής καταβολής για τα οικολογικά σχήματα του έτους 2023.

Αόριστες υποσχέσεις για την αποπληρωμή τους σε μελλοντικό χρόνο με σημαντικές μειώσεις σε αρκετές περιπτώσεις (λόγω όρων και συνθηκών μη εφαρμοστέων) δεν αποτελεί λύση.

 Αναθεώρηση της ΚΑΠ, ξεκινώντας άμεσα διαβουλεύσεις με τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες, ώστε να διαμορφώσουμε μαζί τη νέα ΚΑΠ η οποία να βασίζεται στις πραγματικές ανάγκες της πρωτογενούς παραγωγής και όχι στα συμφέροντα συγκεκριμένων λόμπι.

 Λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών και ύπαρξη πολιτικής βούλησης, ώστε να τερματιστεί η αυθαίρετη μείωση της τιμής του γάλακτος και οι συνεχόμενες νοθείες στο εθνικό μας προϊόν, τη φέτα. Οι τρόποι αντιμετώπισης υπάρχουν και είναι απλοί και εύκολοι στην εφαρμογή τους.

 Άμεση ενεργοποίηση του ΑΡΤΕΜΙΣ 2 για όλη τη χώρα και προσδιορισμό και θέσπιση αναλογίας γάλακτος για την παρασκευή 1 κιλού τυριού φέτας.

 Μείωση του κόστους παραγωγής (λιπάσματα, σπόρια, επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης και μείωση της ηλεκτρικής ενέργειας).

 Ολοκλήρωση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, ώστε να αποδοθούν τα βοσκοτόπια με δίκαιο τρόπο στους κτηνοτρόφους.

 Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων και εκσυγχρονισμό του ΕΛΓΑ ως προς τα νέα κλιματικά φαινόμενα και τις νέες ασθένειες, ιδιαίτερα στην κτηνοτροφία όπου οι αποζημιώσεις είναι μηδενικές.

 Ενημέρωση των πολιτών του νομού μας για τη συμβολή του πρωτογενούς τομέα στην τοπική κοινωνία και οικονομία.

 Εκδήλωση συμπαράστασης στους αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας

Related posts

Αιτωλ/νία: Πρόεδρος κοινότητας θα προσφέρει αρνιά για το Πάσχα σε δύο τυχερούς!

aitoloakarnanianews

Μίλτος Ζαμπάρας: Η μεγάλη πρόκληση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα είναι η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής

aitoloakarnanianews

Διακοπή ρεύματος σήμερα στο Παναιτώλιο, στην περιοχή Ερμίτσα

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο