AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Πολιτικα

ΣΥΡΙΖΑ: Η Όλγα Γεροβασίλη πιθανότερη αντίπαλος του Κασσελάκη

[ad_1]

Ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της ίσως και σήμερα – Ο Διονύσης Τεμπονέρας, μιλώντας στο Συνέδριο, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος 

Κορυφώνονται οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, με την Όλγα Γεροβασίλη να θεωρείται ως η πιθανότερη αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος.

Χθες, ο Διονύσης Τεμπονέρας, μιλώντας στο Συνέδριο ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος. «Το δικό μας εγώ, το προσφέρουμε στο εμείς. Κάνω στην άκρη για το κοινό καλό» ανέφερε.
Παράλληλα εκτόξευσε πυρά στον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας ότι «καρέκλες και οφίτσια αν και μας προσφέρθηκαν δεν τα διεκδικήσαμε ποτέ, ούτε και τα χρειαζόμαστε».

Ποιοι στηρίζουν Γεροβασίλη 

Δέκα στελέχη του κόμματος φέρεται να είχαν συνάντηση αργά το βράδυ της Πέμπτης – μετά την προχθεσινή ομιλία του κυρίου Κασσελάκη στο Συνέδριο – και να κατέληξαν στο πρόσωπο της κυρίας Γεροβασίλη ως το πρόσωπο που θα σταθεί απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο Αντώνης Αντζολέτος, πρόκειται για τους Χρήστο Σπίρτζη, Νικό Παππά, Αλέκο Φλαμπουράρη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Σβίγκου, Γιώργο Βασιλειάδη, Θανάση Θεοχαρόπουλο, Κώστα Ζαχαριάδη  και Διονύση Καλαματιανό.

Μάλιστα η κυρία η Γεροβασίλη είχε μπαράζ συναντήσεων με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, τον Σωκράτη Φάμελο, τον Διονύση Τεμπονέρα, τον Γιάννη Ραγκούση αλλά και με άλλους βουλευτές. Η στρατηγική της κυρίας Γεροβασίλη όπως φαίνεται είναι να μην υπάρχει διάσπαση των δυνάμεων απέναντι στον κ. Κασσελάκη.

Ποιοι στέκονται στο πλευρό Κασσελάκη

Τις επόμενες κινήσεις του καταστρώνει όμως και το στρατόπεδο Κασσελάκη στο πλευρό του οποίου εξακολουθούν και παραμένουν στελέχη που τον στήριξαν στην ολιγόμηνη θητεία του. Πρόκειται για σταθερούς υποστηρικτές οι οποίοι μάλιστα φαίνονται πως είναι σίγουρη για την νίκη του.

Μεταξύ των υποστηρικτών του είναι η Θοδώρα Τζάκρη, η Δώρα Αυγέρη, ο Πέτρος Παππάς, ο Ευάγγελος Αποστολάκης και η Ραλλία Χριστίδου

Σε ό,τι άφορα τον χρόνο των εκλογών, παραμένει στο τραπέζι η ημερομηνία της 10ης Μαρτίου.

Ωστόσο για κάποιους δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν τόσο σύντομα οι εκλογές καθώς πρέπει να γίνει πρώτα εκκαθάριση του μητρώου. 

Στ. Κασσελάκης: «Το κόμμα πρέπει να γίνει κόμμα μελών»

Είμαι “το τελευταίο άτομο που είναι κολλημένο με την καρέκλα του”,  “θέλω να προσφέρω στον τόπο” από μια θέση που θα έχει τη “νομιμοποίηση των μελών και της βάσης”,υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο ρ/σ “Κόκκινο”.

“Το κόμμα πρέπει να γίνει κόμμα μελών”,  πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την προχθεσινή του ομιλία, ο κύριος Κασσελάκης δήλωσε πως δεν σκοπεύει να αναφερθεί στους “πολιτικούς υπολογισμούς” και τις “σκέψεις”, τονίζοντας ότι οι “αλλαγές που πρέπει να γίνουν” είναι για να “ταιριάξουν το κόμμα με την κοινωνία”.

Υπογράμμισε, δε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα να “ενώσει όλον τον προοδευτικό κόσμο, σε μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία” και κάλεσε τον κόσμο του κόμματος να προσέλθει στο ανοικτό συνέδριο.
 

Πηγή: skai.gr

[ad_2]

Source link

Related posts

Σχοινάς: Η πράσινη Ευρώπη δεν θα γίνει εις βάρος της οικονομίας και σίγουρα όχι της ευρωπαϊκής γεωργίας

Βορίδης στον ΣΚΑΪ: «Ιστορικού χαρακτήρα» το νομοσχέδιο για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια

ΝΔ: Τιμή για την παράταξή μας η εκλογή Ρουσόπουλου ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Αφήστε ένα σχόλιο