AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Σχολεία: Τέλος τα smartwatch και τα κινητά – Το «ποινολόγιο»

[ad_1]

Ακόμα και αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος σε μαθητές που χρησιμοποιούν το κινητό τους για να κάνουν bullying ή να καταγράφουν προσωπικές στιγμές προβλέπει το νέο πλαίσιο συνεπειών του υπουργείου Παιδείας για τα σχολεία.

Επίσης, θα υπάρχουν ποινές και για αυτούς που χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους μέσα στην τάξη, από μία απλή σύσταση μέχρι και πενθήμερη αποβολή. Σύμφωνα με  πληροφορίες του Alpha, η νέα υπουργική απόφαση θα ορίζει το “απαγορευτικό” για κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου εντός του σχολικού χώρου, και θα συνοδεύεται από συγκεκριμένες αυστηρές συνέπειες για όσους μαθητές.

Όσοι μαθητές αναρτούν βίντεο τα οποία είτε γελοιοποιούν είτε κακοποιούν είτε απλά να προβληματίζουν και να φέρνουν σε δύσκολη θέση τους συμμαθητές τους θα αποβάλλονται από το σχολείο.

Η απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία δεν είναι κάτι καινούργιο ωστόσο τηρείται ελάχιστα από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου παρά τις υποδείξεις των καθηγητών.

Αντίστοιχα, όπως συζητείται, και οι καθηγητές δεν θα πρέπει να κάνουν χρήση κινητών όταν είναι στις σχολικές αίθουσες, εκτός περιπτώσεων όπως η καταγραφή απουσιών. Εγκύκλιος, η οποία ισχύει από το 2012, απαγορεύει τη χρήση κινητών στα σχολεία, χωρίς ωστόσο να προβλέπει και τι θα επιφέρει η επιλογή των μαθητών να τα χρησιμοποιήσουν, οπότε στην πράξη συχνά χρησιμοποιούνται.

Tο υπουργείο Παιδείας, μελετώντας ευρωπαϊκές πρακτικές όπως το σύστημα που ισχύει στη Δανία, θα καταρτίσει «πρωτόκολλο ποινών» με στόχο την τήρηση της απαγόρευσης των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία. Κάθε παράπτωμα θα αντιστοιχεί σε συγκεκριμένη ποινή.

Στόχος του είναι να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι από τη μια πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συμπεριφορές των εφήβων και από την άλλη τις πιέσεις των γονιών τους προκειμένου τα παιδιά τους να… πέφτουν στα μαλακά.

[ad_2]

Related posts

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τετάρτη 13 Μαρτίου

aitoloakarnanianews

Θλίψη στο Μεσολόγγι για τον θάνατο του παλαίμαχου της Α.Ε.Κ. και της Α.Ε.Μ. Θανάση Γκούβα

aitoloakarnanianews

Μέχρι πότε πρέπει να υπάρχουν συσκευές POS σε όλα τα ταξί;

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο