AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Τακτική Μαριούπολης!!! Ο ουκρανικός στρατός και το ΝΑΤΟ χάνουν ακόμα μία σημαντική περιοχή

[ad_1]

Μέλη του ρωσικού στρατού κατέλαβαν την Avdeyevka, η οποία βρίσκεται κοντά στο εργοστάσιο οπτάνθρακα της πόλης. Η ρωσική σημαία και η σημαία της 114ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητου Τυφεκίου στέκονται αυτή την στιγμή εκεί. Το RT  δημοσίευσε  στο κανάλι του στο Telegram πλάνα από την καταιγίδα στον στρατηγικά σημαντικό λόφο.

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν μια επιχείρηση στον επιμήκη λόφο που εκτείνεται στο ήμισυ της τοποθεσίας από το εργοστάσιο οπτάνθρακα. Ο ουκρανικός στρατός είχε προηγουμένως δημιουργήσει περίπου δώδεκα βάσεις στην χωματερή των ναρκών, εκμεταλλευόμενος τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής.

Η χωματερή Avdeyevka, την οποία κατέλαβαν οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας, είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό αντικείμενο. Επειδή είναι λόφος, η κατάληψή του επιτρέπει στον στρατό να ελέγχει τις κινήσεις του ουκρανικού στρατού σε μεγαλύτερο βαθμό και να βομβαρδίζει τις διαδρομές πρόσβασής του.

Ωστόσο, η διατήρηση της παρουσίας στα ύψη ελέγχου είναι αρκετά δύσκολη. Οι συντάκτες του Watfor  εξηγούν  στο κανάλι τους στο Telegram: “Ο μόνος αυτοκινητόδρομος προς την χωματερή οδηγεί στα νοτιοανατολικά και βρίσκεται κάτω από εχθρικά πυρά. Στη βόρεια πλευρά μας υπάρχει μόνο ένας κατεστραμμένος χωματόδρομος που πιθανώς μπορεί να προσεγγιστεί μόνο με τα πόδια με αυτόν τον καιρό.”

Σύμφωνα με ειδικούς, είναι πολύ σημαντικό να απωθηθεί ο ουκρανικός στρατός από αυτή την περιοχή. 

Τονίζουν:

“Ο σωρός των απορριμμάτων κυριάρχησε στο τοπίο και κατέστησε αδύνατο για τις επιθέσεις μας να συνεχιστούν κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που αμφισβητήθηκε έντονα από την πρώτη ημέρα της επιχείρησης, στις 10 Οκτωβρίου.”

(…)

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι η κατάληψη της χωματερής θα έδινε στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις σημαντικά στρατηγικά πλεονεκτήματα. Το γεγονός και μόνο ότι τα ουκρανικά στρατεύματα έπρεπε να εγκαταλείψουν τόσο σημαντικές θέσεις μπορεί να διευκολύνει τον ρωσικό στρατό να προχωρήσει περαιτέρω σε αυτό το τμήμα του μετώπου. Οι κάτοικοι του Ντόνετσκ ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για αυτό, γιατί από την Avdeyevka ο ουκρανικός στρατός επιτίθεται στην πόλη πιο συχνά.

“Η κατάληψη της χωματερής ναρκών θα διευκολύνει την ρωσική προέλαση στα βόρεια της Avdeyevka. Καταλαμβάνουμε σταδιακά σημεία βολής του εχθρού και κόβουμε τις οδούς ανεφοδιασμού του ουκρανικού στρατού. Τώρα μπορούν να φέρουν προμήθειες μόνο μέσω της Orlovka. Εάν οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάσουν αυτό το μέρος, μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στους εχθρούς», λέει ο στρατιωτικός αναλυτής Mikhail Onufriyenko.

Επιπλέον, οι πιθανότητες του ουκρανικού στρατού να σταματήσει την επίθεσή μας μειώνονται. Ωστόσο, θα είναι αρκετά δύσκολο για τα ρωσικά στρατεύματα να κρατηθούν στο χώρο των πεταμένων ναρκών, επειδή ο εχθρός θα τους επιτίθεται τακτικά”, πρόσθεσε.

“Βασικά, το καθήκον μας είναι να προκαλέσουμε τις πιο δαπανηρές απώλειες στον ουκρανικό στρατό. Η κατά μέτωπο επίθεση στην Avdeyevka είναι πολύ δύσκολη. Τα τελευταία εννέα χρόνια, ο εχθρός έχει αναπτύξει αυτήν την πόλη σε μια σοβαρή οχυρή περιοχή. Επομένως, θα ήταν μια λογική απόφαση «Να γίνει όσο το δυνατόν πιο δυσάρεστη η παραμονή του ουκρανικού στρατού στα κατεχόμενα», τονίζει ο ειδικός.

“Ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί συνεχώς να τροφοδοτήσει την ομάδα Avdeyevka με προμήθειες. Όσο πιο σφιχτά σφίγγομε τον κλοιό γύρω από την Avdeyevka, τόσο πιο δύσκολος θα είναι ο ανεφοδιασμός και τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι ουκρανικές απώλειες. Με αυτήν την τακτική προκαλούμε στον εχθρό, στην οχυρωμένη αυτή περιοχή, μέγιστη ζημιά. Αυτό δημιουργεί συνθήκες κάτω από τις οποίες καθίσταται δυσμενής η συνέχιση της υπεράσπισης του τόπου», λέει.

“Αναδύεται μια κατάσταση που έχει ορισμένες ομοιότητες με την Μαριούπολη και το Αρτιόμοβσκ. Τότε προσπαθήσαμε επίσης να παίξουμε με τον χρόνο – και λειτούργησε. Δεν χρειαζόμαστε μια μεγάλη επιχείρηση. Ενεργούμε πιο έξυπνα. Αργά ή γρήγορα ο ουκρανικός στρατός θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει θέσεις. Γιατί κάθε επιπλέον μέρα άμυνας τους φέρνει περισσότερες στρατηγικές απώλειες παρά πλεονεκτήματα», εξηγεί ο Onufriyenko.

“Η κατάληψη της ορεινής χωματερής είναι επίσης σημαντική για περαιτέρω μάχες. Στην Μαριούπολη, ο βομβαρδισμός του εχθρού στην βιομηχανική περιοχή έγινε πιο αποτελεσματικός μετά την κατάληψη ενός παρόμοιου λόφου. Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για την περαιτέρω πορεία των μαχών για την Avdeevka, αλλά “Ο έλεγχος σε αυτή την περιοχή θα βοηθήσει στην αποδυνάμωση του εχθρού”, συνοψίζει ο στρατιωτικός ειδικός Alexei Leonkov.

Με πληροφορίες από την Vsglyad, photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA


[ad_2]

Source link

Related posts

«Ανυπακοή»! Τι λέει Γερμανός πρώην συνταγματάρχης για να αποτραπεί ο Τρίτος Παγκόσμιος

To Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκήρυξε διαγωνισμό για το πρόγραμμα THORAX

aitoloakarnanianews

Ο Νίκος Δένδιας θέλει τα ελληνικά ναυπηγεία να ναυπηγήσουν 7 φρεγάτες Constellation – Θέλει και υποβρύχια ντρόουν

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο