AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Τι έστειλαν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ που παρακαλούσε να έχει ο Ζελένσκι

[ad_1]

Στο Ισραήλ δόθηκαν αμέσως…

Η Ουκρανία ικετεύει τις ΗΠΑ να τους στείλουν τα συστήματα αεράμυνας Iron Dome τους για δύο χρόνια χωρίς επιτυχία, αλλά το Ισραήλ τα πήρε αμέσως!

Διαβάστε από  το Drive, «Ο στρατός των ΗΠΑ θα δώσει τα δύο μοναδικά του Iron Dome στο Ισραήλ» :

Το Πεντάγωνο φέρεται να σχεδιάζει να στείλει τα μοναδικά του δύο πλήρη συστήματα αεράμυνας Iron Dome στο Ισραήλ — τα οποία ο αμερικανικός στρατός αγόρασε αρχικά από την χώρα αυτή — για να ενισχύσει την ισραηλινή αεράμυνα εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης με την Χαμάς.

Πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφεραν αυτήν την πιθανότητα χθες, επικαλούμενα ανώνυμους Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους. Σύμφωνα με το Reuters, αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας ενημέρωσαν μέλη του Κογκρέσου την Τετάρτη ότι η αμερικανική κυβέρνηση σχεδίαζε να εκμισθώσει τα δύο συστήματα Iron Dome πίσω στο Ισραήλ. Επικαλούμενο μια ανώνυμη βοήθεια του Κογκρέσου, το πρακτορείο αναφέρει περαιτέρω ότι η εν λόγω μεταφορά θα μπορούσε να γίνει μέσα σε λίγες μέρες. Επί του παρόντος, το Ισραήλ διαθέτει τουλάχιστον 10 Iron Dome σε λειτουργία. 

[…]  Νωρίτερα αυτό το μήνα, μέλη της Γερουσίας των ΗΠΑ έστειλαν ανοιχτή επιστολή στον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, ζητώντας να σταλούν τα συστήματα Iron Dome της υπηρεσίας στο Ισραήλ, »

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-UKRAINE PRESIDENTIAL PRESS SERV


[ad_2]

Source link

Related posts

F-35 και Ουκρανία: «Σεισμός» και οργή στην Ρωσία με την αποκάλυψη από την Σιγκαπούρη, vid

Οι ζωές 36 νεογνών σε νοσοκομείο της Γάζας κινδυνεύουν παρά την ισραηλινή προσφορά για θερμοκοιτίδες

EL – Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: «Έχουμε ορκιστεί, έχω ορκιστεί να εξαλείψω τη Χαμάς

Αφήστε ένα σχόλιο