AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Υγεια

Τι πρέπει να κάνετε για να κόβετε τέλεια την σπιτική πίτσα χωρίς να αλλοιώνεται η επικάλυψή της

[ad_1]

Το να κόψετε την σπιτική πίτσα μπορεί να αποτελέσει μια πρόκληση, κυρίως αν δεν θέλετε να χαλάσουν οι επικαλύψεις στο αγαπημένο σας γεύμα.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι καλύτερο είναι να αφήσουν την πίτσα να κρυώσει πριν την κόψουν. Όμως, στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο, δηλαδή είναι καλύτερο να κόβετε την πίτσα αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο.

Η ζεστή κρούστα είναι πιο μαλακή και εύπλαστη από την κρύα και κατ’ επέκταση μπορεί να κοπεί πιο εύκολα. Όταν η κρούστα κρυώσει, γίνεται πιο σκληρή και πιο ανθεκτική στην άκρη της λεπίδας του μαχαιριού. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αλλοίωση της επικάλυψης της πίτσας.

Ακόμα, όταν η πίτσα είναι κρύα, το τυρί μπορεί να πήξει στην λεπίδα του μαχαιριού. Αυτό μπορεί να χαλάσει τη μορφή της πίτσας, αφού την κόψετε.

Για να κόψετε τέλεια την σπιτική πίτσα, ακολουθήστε τα εξής απλά βήματα:

  1. Αφήστε την πίτσα να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά περίπου. Αυτό θα επιτρέψει στο τυρί να σταθεροποιηθεί λίγο, αλλά θα κρατήσει την κρούστα αρκετά ζεστή για να είναι μαλακή και εύπλαστη.
  2. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τη πίτσα. Ένα κοφτερό μαχαίρι θα γλιστρήσει αβίαστα μέσα από το τυρί και τις επικαλύψεις.
  3. Κόψτε τη πίτσα σε ίσες φέτες. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρηθούν οι φέτες αναλλοίωτες χωρίς να χαλάσουν οι επικαλύψεις.

Με αυτά τα πολύ απλά βήματα, μπορείτε να κόβετε τέλεια τη σπιτική πίτσα κάθε φορά, χωρίς να χαλάει η επικάλυψή της.

(με πληροφορίες από enikos. gr / photo: pixabay)


[ad_2]

Source link

Related posts

Νοσοκομείο Ρίου: Νικητής βγήκε, μετά από 159 ημέρες στην θερμοκοιτίδα, μωράκι που γεννήθηκε πρόωρα (video)

Απαραίτητος ο άμεσος έλεγχος σε κάθε ασυνήθιστη ελιά στο δέρμα

Πόσο συχνά αλλάζετε τις πετσέτες του μπάνιου; Ευρήματα σοκ από νέα έρευνα

Αφήστε ένα σχόλιο