AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Ελλαδα

Υπεγράφη Διμερής Αεροπορική Συμφωνία Ελλάδας – Κίνας: Ποια τα οφέλη [vid] | Ειδησεις

[ad_1]

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, στο Πεκίνο, υπεγράφη η νέα Διμερής Αεροπορική Συμφωνία (ΔΑΣ) Ελλάδας – Κίνας

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, στο Πεκίνο, υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή, η νέα Διμερής Αεροπορική Συμφωνία (ΔΑΣ) Ελλάδας – Κίνας. 

Η νέα ΔΑΣ, πλήρως συμβατή με το ενωσιακό δίκαιο και την Οριζόντια Συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Κίνας, προβλέπει τη δυνατότητα πολλαπλού διορισμού αεροπορικών εταιρειών από κάθε πλευρά.

Η νέα Αεροπορική Συμφωνία θα αντικαταστήσει την ισχύουσα του 1973, θα εκσυγχρονίσει το θεσμικό αεροπορικό πλαίσιο και θα ενισχύσει τη μεταφορά επιβατών και αγαθών μεταξύ των δύο χωρών.    

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη με τον Λι Τσιανγκ στο Πεκίνο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Li Qiang, στο Μέγαρο του Λαού στο Πεκίνο, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κίνα.

Κατά την έναρξη της συνάντησής τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Κύριε Πρωθυπουργέ, καταρχάς σας ευχαριστώ θερμά, εκ μέρους της αντιπροσωπείας μας, για την πολύ θερμή υποδοχή σας αυτή την όμορφη φθινοπωρινή ημέρα στο Πεκίνο. Χαίρομαι πραγματικά που βρίσκομαι εδώ μαζί σας σήμερα. Η επίσκεψή μου αντανακλά τη σημασία που αποδίδουμε σε αυτή τη διμερή σχέση. Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου για τον θάνατο του κ. Li Keqiang, πρώην Πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Θα ήθελα να επαναλάβω αυτό που αναφέρατε: ότι οι διμερείς μας σχέσεις βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο. Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι γιορτάσαμε πέρυσι την 50ή επέτειο των διπλωματικών μας σχέσεων. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, πιστεύω ότι έχουμε οικοδομήσει μια ισχυρή, αμοιβαία επωφελή σχέση που βασίζεται στον σεβασμό και την κατανόηση και έχει ως οδηγό τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Οι δύο χώρες μας συνδέονται με ένα πολύ σταθερό θεσμικό πλαίσιο που περιλαμβάνει μια σειρά από συμφωνίες και μνημόνια κατανόησης.

[ad_2]

Source link

Related posts

Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Συνεδριάζει εκτάκτως αύριο για τον γάμο ομοφύλων | Ειδησεις

Βαγγέλης Ζαμπούνης – Κατερίνα Bella Mafia: Η μοιραία σχέση που τέλειωσε με σφαίρες | Ειδησεις

Ελληνική σημαία: Με την επίσημη έπαρση άνοιξε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου. | Ειδησεις

Αφήστε ένα σχόλιο