AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Φωτιά σε ιχ εκπαιδευτικών με προορισμό την Αιτωλ/νία-Τι καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

[ad_1]

Στο αυτοκίνητο που τυλίχθηκε στις φλόγες στο 135ο χιλιόμετρο της Ιόνιας Οδού προς τα Ιωάννινα επέβαιναν 5 εκπαιδευτικοί που έκαναν ένα ακόμη δρομολόγιο από τα Γιάννενα στην Αιτωλοακαρνανία για να πάνε στην δουλειά τους.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Αιτωλ/νία αναφέρει τα εξής:

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά την Τρίτη 23 Γενάρη γίναμε μάρτυρες ενός σοβαρού ατυχήματος εκπαιδευτικών, στην Ιόνια οδό, καθώς το αυτοκίνητο των συναδέλφων πήρε φωτιά!  Ευτυχώς όλοι οι συνάδελφοι είναι καλά στην υγεία τους. Οι 5 συνάδελφοι εκπαιδευτικοί που επέβαιναν στο αυτοκίνητο έκαναν το καθημερινό τους δρομολόγιο από τα Γιάννενα στην Αιτωλοακαρνανία για να πάνε στην δουλειά τους.

Ναι υπάρχουν εκατοντάδες συνάδελφοι μόνιμοι και αναπληρωτές που υπηρετούν αρκετά χρόνια μακριά από την οικογένεια τους και τον τόπο κατοικίας τους, και καθημερινά μετακινούνται εκατοντάδες χιλιόμετρα από τον τόπο διαμονής στον τόπο υπηρεσίας. Όπως είναι αναμενόμενο βέβαια αυτή η κατάσταση επιβαρύνει τους συναδέλφους τόσο σε σωματικό και συναισθηματικό επίπεδο, όσο και σε οικονομικό.

Στους τσακισμένους μισθούς μας που συνθλίβονται απ την ακρίβεια, οι εκπαιδευτικοί φορτωνόμαστε  καθημερινά το θεόρατο κόστος μετακίνησης μας σε κάθε γωνιά της χώρας. Κόστος καυσίμων, κόστος διοδίων, κόστος συντήρησης των οχημάτων που γίνεται πραγματικός βραχνάς στην επιβίωση μας. Καθημερινά στο τιμόνι του τρόμου, χωρίς καμία στήριξη από όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά παλεύουμε για την μόρφωση των παιδιών κόντρα στις ελάχιστες μεταθέσεις και αποσπάσεις που γίνονται κάθε χρόνο.

Χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας για τους όρους δουλειάς των εκπαιδευτικών, για το ζήτημα του μισθού και της καθημερινής διαβίωσης, για την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων μας, τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της μόρφωσης των μαθητών.

Τώρα είναι η ώρα, να δυναμώσουμε τον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς μας, για  μέτρα στήριξης της καθημερινής μας διαβίωσης, για μέτρα ενάντια στο συνεχιζόμενο κύμα της ακρίβειας απέναντι στην κυβερνητική κοροϊδία, να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον κλάδο μας, ώστε να κατοχυρωθούν μια σειρά από δικαιώματα σε αναπληρωτές και μόνιμους, για να μπορέσει να ανοίξει ο δρόμος να ικανοποιηθούν ακόμα περισσότερες διεκδικήσεις μας. Καλούμε τη ΔΟΕ και ΟΛΜΕ  να αναλάβουν δράση για την υπεράσπιση των εκπαιδευτικών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

Αποζημίωση του καθημερινού κόστους μετακίνησης μας, καύσιμα , διόδια,  φθορά των οχημάτων μας.

Αύξηση του αριθμού των μεταθέσεων και αποσπάσεων, όχι στις συγχωνεύσεις και στο κλείσιμο σχολείων και τμημάτων, μείωση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις.

Επίδομα ενοικίου ύψους 300€ για όλους τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους, νεοδιόριστους και αναπληρωτές οι οποίοι εργάζονται εκτός της περιοχής μόνιμης κατοικίας τους.

Οι νεοδιόριστοι να υπηρετούν για ένα έτος στην οργανική τους θέση, με δικαίωμα απόσπασης από την πρώτη χρονιά.

50% έκπτωση σε όλα τα ΜΜΜ για όλο το έτος.

Related posts

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 17 Οκτωβρίου

aitoloakarnanianews

Κορωνοϊός: Στους 50 οι θάνατοι, 43 οι διασωληνωμένοι την εβδομάδα από 6 έως 12 Νοεμβρίου

aitoloakarnanianews

«Σαρακοστιανό καλάθι»: Σε ισχύ από τις 13 Μαρτίου – Ποια προϊόντα περιλαμβάνει

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο