AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

«Χρυσώθηκε» το χάπι των στρατιωτικών γιατρών

[ad_1]

Σε μερική αλλαγή στάσης στο θέμα των αποσπάσεων στρατιωτικών ιατρών, προχώρησε η Κυβέρνηση. Σχεδόν 9 μήνες τώρα, ιατροί των ενόπλων δυνάμεων αναγκάζονται να εκτελούν υπηρεσίες σε νοσοκομεία του ΕΣΥ εκτός της έδρας τους, αφήνοντας τα τμήματα τους χωρίς το αναγκαίο προσωπικό.

Το θέμα αναδείχθηκε από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης με την αποστολή ενημερωτικών εγγράφων σε φορείς και βουλευτές, καθώς το 424 ΓΣΝΕ είχε «χτυπηθεί» περισσότερο από όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Οι αποσπάσεις είχαν ως αποτέλεσμα την παραίτηση τεσσάρων στρατιωτικών ιατρών μέσα σε διάστημα 6 μηνών μόνο στο 424 ΓΣΝΕ.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση του ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Μιχάλης Χουρδάκης έφερε το θέμα στη Βουλή και έθεσε δυναμικά το ζήτημα προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υπόψη του αρμόδιου Υφυπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη. Κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, ο Υφυπουργός αποκάλυψε πως η Κυβέρνηση σκοπεύει να αποζημιώνει μηνιαίως με το ποσό 1.800 Ευρώ τους ιατρούς που αποσπώνται εκτός της οργανικής τους μονάδας τους.

«Χρυσώνεται» λοιπόν το χάπι με την αποζημίωση προς τους στρατιωτικούς ιατρούς, καθώς αυτό παρέχεται ως  αντιστάθμισμα για την οικογενειακή και εργασιακή τους ανασφάλεια λόγω της μετακίνησης. Από την άλλη όμως, αυτή η αποζημίωση δεν προσφέρει καμία λύση στις χειμαζόμενες κλινικές των στρατιωτικών νοσοκομείων που θα συνεχίσουν να βλέπουν απώλειες προσωπικού (έστω με κυλιόμενο τρόπο), ούτε επιλύει το πρόβλημα των ακυρωμένων ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία όταν θα λείπουν οι υπεύθυνοι ιατροί κατά τη μετακίνησή τους σε νοσοκομείο του ΕΣΥ.

Σε επικοινωνία με τον Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης και Ιατρό Καθηγητή κ. Χουρδάκη, ο οποίος και ανέδειξε το θέμα με την κατάθεση της επίκαιρης ερώτησης, μας δήλωσε: «Μάλλον άνθρακες είναι ο θησαυρός, διότι δυστυχώς ο κ. Υφυπουργός αναφέρθηκε στην παροχή επιδομάτων, τα οποία επιδόματα ήδη δίδονται στο ΕΣΥ ήδη από τον Φεβρουάριο του 2023  (Ν. 5015/2023, Αρθ. 20) για τους ιατρούς που αποσπώνται ανάμεσα σε άλλες υγειονομικές περιφέρειες. Πρακτικά δηλαδή, το Υπουργείο Άμυνας, απλώς έρχεται μετά από 9 μήνες αποσπάσεων μόλις τώρα να δώσει στους στρατιωτικούς ιατρούς αυτά που ήδη δίδονταν από το Υπουργείο Υγείας στους συναδέλφους τους στο ΕΣΥ. Θα πρότεινα αφενός να δοθούν αναδρομικά και για όλους τους μήνες που έχουν αποσπαστεί και αφετέρου να εξεταστεί η εφαρμογή παρόμοιου μέτρου αποζημίωσης και σε όλους που μετακινούνται, π.χ. νοσηλευτικό προσωπικό.»

[ad_2]

Source link

Related posts

2024: Η κρίσιμη απόφαση που πρέπει να παρθεί για την Ουκρανία

«Και πάλι φίλοι» ΗΠΑ και Τουρκία με κοινή ναυτική άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο

aitoloakarnanianews

Η συμμετοχή στρατιωτικών στις ευρωεκλογές και η τήρηση του Συντάγματος

Αφήστε ένα σχόλιο