AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

Ο Μπάιντεν ζητά από το Κογκρέσο 106 δισ. δολάρια για όπλα σε Ουκρανία και Ισραήλ

[ad_1]

Λίγες ώρες μετά το διάγγελμά του, ο Τζο Μπάιντεν ζητά από το Κογκρέσο σχεδόν 106 δισ. δολάρια για τη χρηματοδότηση σχεδίων παροχής στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, το Ισραήλ και την ασφάλεια των αμερικανικών συνόρων.

Το αίτημα του προέδρου Τζο Μπάιντεν για τη χρηματοδότηση έρχεται λίγες μέρες αφότου επισκέφτηκε το Ισραήλ και υποσχέθηκε αλληλεγγύη καθώς η χώρα βομβαρδίζει τη Γάζα μετά την επίθεση της Χαμάς που σκότωσε 1.400 ανθρώπους στο νότιο Ισραήλ.

Ομαδοποιώντας σε ένα «πακέτο» τη χρηματοδότηση του Ισραήλ με την Ουκρανία, την ασφάλεια των συνόρων, τη βοήθεια προς τους πρόσφυγες, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της Κίνας και άλλες προτεραιότητες, ο Μπάιντεν ελπίζει ότι έχει ένα νομοσχέδιο για τις δαπάνες εθνικής ασφάλειας που πρέπει να πάρει το «πράσινο φως» κερδίζοντας την υποστήριξη σε μια χαοτική Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η αίθουσα, την οποία οι Ρεπουμπλικάνοι κέρδισαν τον έλεγχο πέρυσι, είναι χωρίς επικεφαλής για περισσότερες από δύο εβδομάδες.

Ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες εκφράζουν τον σκεπτικισμό τους για την ανάγκη χρηματοδότησης του πολέμου της Ουκρανίας με τη Ρωσία και θέλουν να βάλουν ένα τέλος στις δημοσιονομικές δαπάνες που τροφοδοτούνται από νέα χρέη.

«Ο κόσμος παρακολουθεί και ο αμερικανικός λαός δικαίως αναμένει από τους ηγέτες του να ενωθούν και να τηρήσουν αυτές τις προτεραιότητες», δήλωσε η διευθύντρια προϋπολογισμού του Μπάιντεν, Σαλάντα Γιανγκ, σε επιστολή προς τον εκτελούντα καθήκοντα προέδρου της Βουλής, Πάτρικ Μακ Χένρι. «Προτρέπω το Κογκρέσο να τα αντιμετωπίσει ως μέρος μιας συνολικής, δικομματικής συμφωνίας τις επόμενες εβδομάδες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


[ad_2]

Source link

Related posts

Ο Σι δήλωσε ότι θα υπάρξει “επανένωση της οικογένειας”

Ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου προϋπόθεση παροχής των “F 16” στην Τουρκία. Η τροπολογία που υπέγραψε ο Τζο Μπάιντεν

Γιατι η συνέντευξη Πούτιν στον Τάκερ Κάρλσον πονοκεφαλιάζει τον Μπάιντεν

Αφήστε ένα σχόλιο