AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Συναρπαστικές ευκαιρίες για τις εξαγωγές νοτιοαφρικανικών χρυσών ακτινιδίων στην Ευρώπη προβλέπονται για το 2024

[ad_1]

«Μετά από πολλά δύσκολα χρόνια από τότε που φυτέψαμε το 2013, επιτέλους κερδίζουμε έλξη με νέους οπωρώνες και νέες ποικιλίες που βγαίνουν στην παραγωγή με υψηλές αποδόσεις και καλό μέγεθος και ποιότητα καρπών. Την τελευταία δεκαετία μάθαμε πολύτιμα μαθήματα για το πώς να καλλιεργούμε αυτό το πολύ τεχνικό φρούτο στη Νότια Αφρική», είπε ο Peter, «και μεταφέρουμε αυτή την πολύτιμη γνώση στους νέους καλλιεργητές μας μέσω ενός προγράμματος καθοδήγησης καθώς και παρέχοντας τεχνική υποστήριξη. Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους στην καλλιέργεια φρούτων χρυσού-ακτινιδίου και η υποστήριξη που παρέχουμε είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία των καλλιεργητών μας».

«Αισθάνομαι ότι αυτή είναι μια από τις πιο συναρπαστικές ευκαιρίες στη γεωργία στον κόσμο αυτή τη στιγμή», λέει ο Peter. «Έχουμε σχεδόν εντελώς ανοιχτό παράθυρο για εξαγωγή στο βόρειο ημισφαίριο με μόνο περίπου 250 εκτάρια φυτεμένα επί του παρόντος στη Νότια Αφρική από αυτό σούπερ φρούτα υψηλής απόδοσης, υψηλής αξίας και μια δεκαετία εμπειρίας τώρα στα χέρια μας».

Πέρυσι, η Νότια Αφρική στο σύνολό της εξήγαγε λίγο λιγότερο από 1200 τόνους ακτινιδίων, αλλά φέτος με τους νέους οπωρώνες που έρχονται σε παραγωγή, οι όγκοι παραγωγής υπολογίζονται σε 1500 τόνους και αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά από έτος σε έτος.

«Πέρυσι έγιναν κάποιες δοκιμαστικές αποστολές της νέας μας ποικιλίας Cape Gold (H14) μέσω των εμπόρων μας (KiwiConnection) στην Ασία και έγιναν δεκτές πολύ καλά στο Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη», λέει ο Peter. «Το Cape Gold είναι ένα μεγάλο φρούτο και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της εμφάνισής του. Η KiwiConnection θα στείλει τους πρώτους εμπορικούς όγκους στις ασιατικές και ευρωπαϊκές αγορές τους αυτή τη σεζόν».

Μια άλλη συναρπαστική εξέλιξη είναι ότι οι εμπορικές φυτεύσεις του TopGold ξεκίνησαν το 2022 και ο πρώτος καρπός θα εξαχθεί το 2025. Επί του παρόντος, η μεγάλη αγορά για το νοτιοαφρικανικό ακτινίδιο είναι η Ευρώπη, καθώς η εποχή της Νότιας Αφρικής βρίσκεται στο μεταίχμιο μεταξύ της ευρωπαϊκής παραγωγής και της άφιξης της νέας σεζόν ακτινίδιου από τη Νέα Ζηλανδία.

«Αναμένουμε ότι το παράθυρο θα είναι δυνητικά ακόμη μεγαλύτερο φέτος λόγω των προβλημάτων με τη ναυτιλία μέσω της Ερυθράς Θάλασσας και της διώρυγας του Σουέζ, και η Διώρυγα του Παναμά αντιμετωπίζει επίσης καθυστερήσεις λόγω της ξηρασίας που προσθέτει μια εβδομάδα στους χρόνους διέλευσης».

Το πρώτο νοτιοαφρικανικό ακτινίδιο θα συγκομιστεί τον επόμενο μήνα στις αρχές Φεβρουαρίου έως τα τέλη Μαρτίου, δίνοντας στους εξαγωγείς άφθονο χρόνο για να φέρουν τα φρούτα στην Ευρώπη πριν από τις πρώτες αφίξεις από τη Νέα Ζηλανδία.

[ad_2]

Source link

Related posts

Βιολογικό θέλει το μέλλον της επιτραπέζιας ελιάς τόσο η αγορά όσο και η ΚΑΠ – Ελαίας Καρπός

Έργο υποδομής για αλιεία το αγκυροβόλιο στην Αγία Άννα

ΕΚΤΑΚΤΑ Πηγη- ΕΝΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ 60 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ!! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΪ́ΟΥ 2024 ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ!

Αφήστε ένα σχόλιο