AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

BASF και IRRI ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα στην καλλιέργεια ρυζιού

[ad_1]

Με το όνομα “OPTIMA Rice” (Βέλτιστη Διαχείριση για τη Μείωση των Εκπομπών αερίων του Θερμοκηπίου στο Ρύζι), η συνεργασία με το IRRI υποστηρίζει τη δέσμευση της BASF να επιτρέψει τη μείωση των εκπομπών CO2e (ισοδύναμο διοξειδίου του άνθρακα) κατά 30% ανά τόνο παραγόμενου καλλιεργήσιμου προϊόντος έως το 2030. Η κοινή προσπάθεια προγραμματίζεται να λάβει χώρα κατά τη διάρκεια πολλαπλών εποχών καλλιέργειας ρυζιού στις Φιλιππίνες και θα πραγματοποιηθεί στη Λαγκούνα, όπου και οι δύο οργανισμοί διατηρούν ερευνητικά κέντρα για το ρύζι.

Το ρύζι είναι ένα από τα πέντε ευρέως παραγόμενα δημητριακά παγκοσμίως και καταναλώνεται από περίπου 3 δισ. ανθρώπους καθημερινά. Παρόλο που καλλιεργείται σε ολόκληρο τον κόσμο, η Ασία αποτελεί τον μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής του. Ωστόσο, λόγω της γεωγραφικής του επέκτασης και της χαρακτηριστικής μεθόδου καλλιέργειας σε νερό, η παγκόσμια παραγωγή ρυζιού συνεισφέρει περίπου στο 10% των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τον γεωργικό τομέα. Λόγω αυτού του μεγάλου οικολογικού αποτυπώματος, υπολογίζεται ότι η παραγωγή ρυζιού έχει το μεγαλύτερο δυναμικό μεταξύ των καλλιεργούμενων γεωργικών καλλιεργειών για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

H BASF και το IRRI σχεδιάζουν να εξερευνήσουν πολλά θέματα που σχετίζονται με την έξυπνη γεωργία στο ρύζι. Αυτά περιλαμβάνουν ποικιλίες ρυζιού που φυτεύονται άμεσα, σταθεροποιητές αζώτου, διαχείριση θρεπτικών στοιχείων και υπολειμμάτων, καινοτόμα χημικά που προσαρμόζονται ειδικά για τους καλλιεργητές ρυζιού, καθώς και τεχνολογίες εξοικονόμησης νερού.

Επιπλέον, το IRRI έχει ξεκινήσει περαιτέρω βελτιώσεις στο μοντέλο ORYZA, για να περιλάβει νέους αλγόριθμους υπολογισμού για την εκτίμηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, με εφαρμογή στο έργο. Η BASF θα χρησιμοποιήσει το εργαλείο AgBalance™ της για την εκτίμηση της έντασης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και θα συνεργαστεί με το IRRI σε δοκιμές επί τόπου των προϊόντων τους για την απόκτηση υψηλής ποιότητας αγρονομικών και δεδομένων για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Και οι δύο εταιρείες στοχεύουν στην περαιτέρω ανάπτυξη και εφαρμογή μοντέλων για τη βελτίωση της επιστημονικής κατανόησης των επιλογών μείωσης και προσαρμογής του κλίματος για το ρύζι στις Φιλιππίνες και άλλες περιοχές καλλιέργειας ρυζιού στην Ασία. Τελικά, και οι δύο εταιρείες στοχεύουν στο να υποστηρίξουν τους αγρότες που καλλιεργούν ρύζι στην μείωση των εκπομπών άνθρακα των συστημάτων παραγωγής τους.

[ad_2]

Source link

Related posts

Το αργότερο στο κρόκιασμα των ανθέων η αντιμετώπιση για κυκλοκόνιο και καλόκορη στους ελαιώνες

Δίπλα σε κραταιές δυνάμεις του κλάδου τυροκομικών η Food Expo αναδεικνύει παραγωγικές προσπάθειες μικρών παραγωγών

Παραστατικά συμμόρφωσης μέχρι 16 Φεβρουαρίου για τους παλιούς σε Κομφούζιο και Νιτρικά

Αφήστε ένα σχόλιο