AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

EL – Ναι, το κατάφεραν και αυτό οι Ρώσοι! Ιδού τι ρομπότ έφτιαξαν για το Ντονμπάς

[ad_1]

Δείτε…

Ένας βετεράνος διοικητής του Donbass έδωσε τις εντυπώσεις του για το Bratishka, ένα νέο ρομποτικό ασθενοφόρο που έχει σχεδιαστεί για την εκκένωση τραυματισμένων στρατευμάτων από το πεδίο της μάχης.

«Σήμερα, συμμετείχα σε δοκιμές πεδίου του μη επανδρωμένου οχήματος Bratishka, που δημιουργήθηκε από λάτρεις της ρομποτικής στο Καζάν. Αυτή η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πραγματικές επιχειρήσεις μάχης και σε διάφορες καταστάσεις, όπως εξόρυξη ναρκοπεδίων, έφοδος σε εχθρικές θέσεις χρησιμοποιώντας αυτόματο τουφέκι ή ATGM εγκατεστημένο επί του σκάφους κ.λπ. Μπορεί να παραδώσει όπλα, να διεξάγει αναγνώριση, να συμμετέχει σε ηλεκτρονικό πόλεμο, να πολεμήσει εχθρικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, να εκκενώσει τους τραυματίες, να παραδώσει πυρομαχικά σε θέσεις πρώτης γραμμής, κ.λπ., ανάλογα με τις ανάγκες των στρατευμάτων», δήλωσε ο εθελοντής διοικητής της πολιτοφυλακής Donbass Viktor Anosov, μιλώντας σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης για το σχέδιο.

Το Bratishka είναι το πνευματικό τέκνο ενός Ρώσου λάτρη της ρομποτικής και μηχανικού ονόματι Konstantin, ο οποίος εργαζόταν στον ρομποτικό μεταφορέα με τον 15χρονο γιο του Vyacheslav και εμπνεύστηκε να δημιουργήσει το ρομπότ αφού του είπαν φίλοι που συμμετείχαν στις ειδικές στρατιωτικές επιχειρήσεις. για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για την απομάκρυνση τραυματιών από τη γραμμή του πυρός σε περιόδους εχθρικών βομβαρδισμών.

Το μη επανδρωμένο όχημα έχει μήκος 1,2 μέτρα και βάρος περίπου 200 κιλά, είναι εξοπλισμένο με κάμερα και έχει μεταφορική ικανότητα έως και 150 κιλά. Έχει χρόνο αντοχής πέντε ώρες και μπορεί να ταξιδέψει έως και 10 χιλιόμετρα την ώρα.

Το Bratishka λειτουργεί με τηλεχειρισμό χρησιμοποιώντας κρυπτογραφημένη συχνότητα με εμβέλεια έως 2,5 km, η οποία μπορεί να αυξηθεί στα 10 km χρησιμοποιώντας ένα dronecopter και έναν επαναλήπτη σήματος. Για προστασία, το drone είναι εξοπλισμένο με πανοπλία αρκετά παχιά για να επιβιώσει από σφαίρα πολυβόλου και ο Konstantin έχει αναπτύξει ένα σύστημα εκτόξευσης χειροβομβίδων καπνού για να κάνει δύσκολη την στόχευση του εχθρού.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-RUSSIAN DEFENCE MINISTRY


[ad_2]

Source link

Related posts

Επιβεβαιώνεται ο θάνατος 25χρονου ισραηλινού ομήρου στη Λωρίδα της Γάζας

Το σκοτεινό παρασκήνιο πριν και μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Όλο και λιγότερη αντίσταση συναντούν οι Ρώσοι στην Ουκρανία: Σφυροκόπημα σε Νικολάεφ και Πολτάβα

Αφήστε ένα σχόλιο