AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

F1 – Ποινές σε Ράσελ, Γκασλί, Οκόν, αλλάζει το grid

[ad_1]

Οι οδηγοί της Alpine και ο νεαρός Βρετανός τιμωρήθηκαν από τους αγωνοδίκες του Grand Prix Βραζιλίας για παρεμπόδιση άλλου οδηγού στις κατατακτήριες δοκιμές.

Καθώς έβγαινε από το pit-lane στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix Βραζιλίας, ο Τζορτζ Ράσελ κινούνταν με αργό ρυθμό. Στόχος του ήταν να αφήσει αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο μονοθέσιο. Ωστόσο παρεμπόδισε ένα μονοθέσιο που ερχόταν πίσω του με πολλά χιλιόμετρα.

Κάτι ανάλογο έκαναν και οι οδηγοί της Alpine, Πιέρ Γκασλί και Έστεμπαν Οκόν κατά τη διάρκεια του FP2. Οι τρεις τους κινήθηκαν με αργή ταχύτητα στο στενό διάδρομο στο εσωτερικό του «Σικέιν Σένα». Έτσι, η Διεύθυνση Αγώνα τους παρέπεμψε στους Αγωνοδίκες για πιθανή παράβαση των οδηγιών που είχε θέσει ο αλυτάρχης, Νιλς Βίτιχ.

Όλοι τους βρέθηκαν υπαίτιοι, διότι δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του Διευθυντή Αγώνα που είχαν ανακοινωθεί πριν ξεκινήσει το αγωνιστικό τριήμερο. Η FIA ήθελε να αποφύγει καταστάσεις που είχαν δημιουργηθεί στους τελευταίους αγώνες με… τρενάκια μονοθεσίων στην έξοδο των pits.

Οι Ράσελ, Γκασλί και Οκόν απέτυχαν να κινηθούν όσο πιο αριστερά στην πίστα ήταν εφικτό κι ως αποτέλεσμα εμπόδισαν αντίπαλους που ακολουθούσαν. Οι αγωνοδίκες επέβαλαν και στους τρεις ποινή 2 θέσεων στην εκκίνηση του Grand Prix της Κυριακής.

Έτσι, ο Ράσελ θα εκκινήσει από την 8η θέση, ενώ οι Οκόν και Γκασλί από τις θέσεις 14 και 15 αντίστοιχα.

Η δράση συνεχίζεται σήμερα, Σάββατο 4/11, με το Sprint Shootout και τον Αγώνα Σπριντ. Μην χάσετε τα δύο LIVE του gMotion by Gazzetta και της Ford στις 15:45 ώρα Ελλάδος και 20:10 ώρα Ελλάδος αντίστοιχα.

Φωτογραφίες: Mercedes/LAT

[ad_2]

Source link

Related posts

ΑΕΚ: Στην μπουτίκ της «OPAP Arena» την Κυριακή ο Θωμάς Μαύρος

Τσιτσιπάς: Κόντρα στον Γιάνικ Χάνφμαν στα προημιτελικά στην Αμβέρσα

Miami Open: Έχασε τις αισθήσεις του ο Μπερετίνι την ώρα του ματς

Αφήστε ένα σχόλιο