AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ το μεσημέρι της Πέμπτης

[ad_1]

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού αναμένεται να εκδώσει αύριο, Πέμπτη (02.11.23) η ΕΜΥ, τη στιγμή που η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για την εκδήλωση έντονων φαινομένων το προσεχές Σάββατο (04.11.23).

«Αύριο στη μία το μεσημέρι η ΕΜΥ θα εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού», τόνισε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο Live News.

Νωρίτερα σήμερα, ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος χτύπησε «καμπανάκι» για το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να «σκάσει» στη χώρα μας προς το τέλος της εβδομάδας, προειδοποιώντας για πλημμύρες!

«Πρέπει να ομολογήσω ότι ανησυχώ για τον καιρό του προσεχούς Σαββάτου», γράφει ο Γιάννης Καλλιάνος για την κακοκαιρία που έρχεται σε νέα του ανάρτηση στο Facebook.

Πιο αναλυτικά, η ανάρτηση Καλλιάνου έχει ως εξής:

«Καλημέρα σας και καλό μήνα!
Πρέπει να ομολογήσω ότι ανησυχώ για τον καιρό του προσεχούς Σαββάτου. Οι δείκτες αστάθειας για την ημέρα αυτή είναι ιδιαίτερα ανεβασμένοι που σημαίνει ότι οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι τόσο ισχυρές που θα οδηγήσουν πιθανότατα σε πλημμυρικά φαινόμενα.

Δεν θα βρέξει παντού με την ίδια ένταση. Για παράδειγμα η Αττική θα είναι από τις περιοχές που θα δεχθεί πιο λίγο νερό σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας.

Τα πιο έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ αναμένεται να βρέξει στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Επίσης οι άνεμοι (νοτιάδες) θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ στα πελάγη (κυρίως στο Αιγαίο). Η κακοκαιρία αυτή θα έχει διάρκεια 24 ώρες.

Σας παραθέτω τους χάρτες βροχόπτωσης για το Σάββατο (πρωί, μεσημέρι, βράδυ και πρωί της Κυριακής) μιας και φαίνεται ξεκάθαρα με τα μωβ και τα κόκκινα χρώματα που θα είναι εντονότερες οι βροχοπτώσεις».

[ad_2]

Related posts

Έχετε πρόβλημα με την ακοή σας; Ελέγξτε το σάκχαρό σας

aitoloakarnanianews

Η επόμενη πανδημία μπορεί να προκληθεί από αυτόν τον ιό

aitoloakarnanianews

Συνάντηση γνωριμίας Δημοσιογράφων και Χ.Μπόκα, Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο