AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Έτος διόρθωσης το 2024 για τα αγροτικά εμπορεύματα λέει η Rabobank, κρατιέται το σιτάρι

[ad_1]

Σύμφωνα με την Ολλανδική τράπεζα η ζήτηση τροφίμων θα παραμείνει ωστόσο ασθενής καθώς οι καταναλωτές συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οικονομικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των υψηλών επιτοκίων. Ωστόσο, σύμφωνα με την Rabobank αυτή την φθίνουσα τάση δεν θα ακολουθήσουν όλες οι τιμές των βασικών τροφίμων. Η Rabobank αναμένει ότι το σιτάρι, από το οποίο εξαρτάται ιδιαίτερα ο αναπτυσσόμενος κόσμος, θα σημειώσει το πέμπτο διαδοχικό έλλειμμά του χάρη στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τους πιθανούς περιορισμούς στις ρωσικές εξαγωγές. Εν προκειμένω, ο παράγοντας «Ρωσία» θα έχει ξανά καταλυτικό ρόλο, αφού το ελλειμματικό τοπίο εξαιτίας της ξηρασίας σε Αργεντινή και Αυστραλία έρχεται να ευννοήσει περαιτέρω τις ρωσικές εξαγωγές. Μάλιστα στην Rabobank δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι Ρώση να επιλέξουν να εξάγουν κυρίως σε φίλα προσκείμενες χώρες.

«Δεν θα είναι απλό, αλλά οι πιο θετικές προοπτικές για την πλειονότητα των εμπορευμάτων θα πρέπει, στις περισσότερες χώρες, να οδηγήσει σε πτώση της τιμής των τροφίμων στα πιάτα των καταναλωτών», δήλωσε ο Carlos Mera, επικεφαλής του τμήματος αγροτικών προϊόντων της Rabobank. Είπε ότι θα αναδειχθούν νικητές και ηττημένοι και ότι όσοι δραστηριοποιούνται στους τομείς της αρτοποιίας, των γαλακτοκομικών προϊόντων και των ζωικών πρωτεϊνών θα είναι οι μεγαλύτεροι ωφελούμενοι από βελτιωμένες προμήθειες από τη Νότια Αμερική.

Η Rabobank αναμένει ότι η αγορά καφέ θα σημειώσει πλεόνασμα 6,8 εκατομμυρίων παρτίδων το 2024/25 χάρη στη βελτιωμένη παραγωγή στη Βραζιλία και την Κολομβία, ενώ η ζάχαρη θα μειωθεί χάρη στις βελτιωμένες συνθήκες στην Ταϊλάνδη. Βλέπει επίσης τη Βραζιλία να παράγει μια παραγωγή ρεκόρ 163 εκατομμυρίων μετρικών τόνων σόγιας.

 

[ad_2]

Source link

Related posts

Με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια η λειτουργία Διεπαγγελματικών

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ ΚΑΙ ΟΠΕΚΕΠΕ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΕΦΚΑ, ΟΑΕΕ!!

Νερό, ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ εργαλεία για αναβάθμιση του πρωτογενή

Αφήστε ένα σχόλιο