AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Ελλαδα

Αγρότες μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Δεν έχει ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων μας | Ειδησεις

[ad_1]

Με τη δύναμη των μπλόκων μας και τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού θέσαμε τα αιτήματά μας στο ανώτατο επίπεδο τον πρωθυπουργού

Με τη δύναμη των μπλόκων μας και τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού θέσαμε τα αιτήματά μας στο ανώτατο επίπεδο τον πρωθυπουργού, δήλωσαν εκπρόσωποι των μπλόκων των αγροτών μετά τη συνάντηση που είχαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεν έχει ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων μας. Θα πάμε στα μπλόκα μας, θα ενημερώσουμε για το τι συζητήθηκε και θα πάρουμε τις αποφάσεις εκεί. Πιστεύω ότι πρέπει να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, να ενισχύσουμε τα μπλόκα. Από τις αποφάσεις που θα πάρουμε στα μπλόκα θα καθορίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας, συμπλήρωσαν οι εκπρόσωποι των αγροτών, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση του Μεγάρου Μαξίμου με την Πανελλήνια Επιτροπή μπλόκων, ανακοίνωσε:

  • Φθηνότερο ρεύμα για όλους τους αγρότες για 2+8 χρόνια.
  • Προκαταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης 40 εκ. ευρώ στα τέλη Μαρτίου.

Μητσοτάκης – αγρότες: “Τα αιτήματα τα έχουμε φέρει σε όλες τις κυβερνήσεις” – Τι ειπώθηκε

Σε ήπιο και καλό κλίμα κατανόησης έγινε η συνάντηση της πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων των αγροτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με πληροφορίες.

«Είναι αιτήματα που έχουμε φέρει σε όλες τις κυβερνήσεις και τα οποία φέρνουμε κάθε χρόνο», ανέφεραν οι εκπρόσωποι των μπλόκων κατά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Μητσοτάκης σε αγρότες: Λελογισμένες οι κινητοποιήσεις σας – Τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

«Να σας ευχαριστήσω για τις ειλικρινείς τοποθετήσεις σας και την αξιοπρέπεια με την οποία εκφράσατε τα αιτήματά σας. Όπως επισης να επισημάνω ότι οι κινητοποιήσεις σας ήταν λελογισμένες. Αρκετές όμως για να ευαισθητοποιηθεί η πολιτική ηγεσία για ζητήματα με τα οποίοι είστε αντιμέτωποι. Γνωρίζω ότι είστε αντιμέτωποι με αυξημένο κόστος παραγωγής» επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν ανακοινώσει τις νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Αυτές αφορούν τη θεσμοθέτηση φθηνότερου ρεύματος για όλους τους αγρότες για τα επόμενα 2+8 χρόνια καθώς και την προκαταβολή του ΕΦΚ ύψους 40 εκ. στα τέλη Μαρτίου.

Η πρωτοβουλία ουσίας και ευθύνης που εξασφαλίζει πολύ χαμηλές τιμές στο αγροτικό ρεύμα εκτιμάται ότι θα διαμορφώσει την KW στα 2 πρώτα χρόνια κάτω από τα 10 λεπτά για τους αγρότες που συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα ή είναι συνεπείς και κάτω από τα 11 λεπτά για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, ρυθμίζοντας ταυτόχρονα και τα χρέη τους. Για τα επόμενα 8 χρόνια για το ⅓ της κατανάλωσης η εκτιμώμενη τιμή θα είναι ενιαία στα 9 λεπτά. Επιτρέποντας έτσι σε όλους τους αγρότες να κάνουν τον προγραμματισμό τους σε βάθος δεκαετίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

[ad_2]

Source link

Related posts

Ταυτοποιήθηκαν 17 άτομα που έκαναν χρήση φωτοβολίδων κατά των αστυνομικών στο Ρέντη | Ειδησεις

«Είναι τομάρι ολκής» – Έξαλλος ο Μπαλάσκας με τον άνδρα που χτύπησε τη σύζυγό του με σίδερο [vid] | Ειδησεις

Αυξημένη η δραστηριότητα της γρίπης με 8 νέους θανάτους, μείωση του SARS-CoV2 | Ειδησεις

Αφήστε ένα σχόλιο