AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Αμυντικό σύστημα «Stupor» για την αντιμετώπιση των drones –  Η Ρωσία προκαλεί ξανά δέος

[ad_1]

Η Ρωσία έχει δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο αμυντικό σύστημα κατά των drones, ικανό να τα εντοπίζει και να τα καταστείλει με πολλούς τρόπους ταυτόχρονα, δήλωσε στο Sputnik ο Vladislav Kustarev, διευθυντής της εταιρείας ανάπτυξης LLC Stupor.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις κύριες απαιτήσεις των χρηστών και των ειδικών της Rosgvardiya [Εθνοφρουράς της Ρωσίας], του Υπουργείου Άμυνας και των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών, έχουμε αναπτύξει ένα ενοποιημένο σύστημα Stupor που βασίζεται σε συμπληρωματικά συστήματα ανίχνευσης, όπως σταθμός ραντάρ, σαρωτής ραδιοσυχνοτήτων, οπτικός σταθμός ανίχνευσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών και εξοπλισμός αντιμέτρων για την ρύθμιση παρεμβολών φραγμού και πλαστογράφησης συντεταγμένων», είπε.

Ο Vladislav Kustarev εξήγησε ότι οι προγραμματιστές του Stupor συνδύασαν συσκευές που λειτουργούν με διαφορετικές αρχές στο σύστημα με την βοήθεια του δικού τους λογισμικού. Μια τέτοια διαμόρφωση επιτρέπει μεγαλύτερη αξιοπιστία και μείωση του αριθμού των ψευδών συναγερμών.

“Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ενσωματωμένη στο σύμπλεγμα λογισμικού, το οποίο επιτρέπει στο Stupor να λειτουργεί χωρίς χειριστή. Τα δεδομένα μπορούν να μεταφορτωθούν απευθείας σε ένα τηλέφωνο. Επιπλέον, είναι σε θέση να ενσωματώνει συσκευές άλλων παραγωγών στο σύστημά μας”, είπε ο Kustarev.

Ο Kustarev σημείωσε ότι η χρήση τέτοιων συστημάτων είναι σημαντική σήμερα, επειδή στην πραγματικότητα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι υποδομές και οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην κεντρική Ρωσία δέχονται επίθεση από ουκρανικά UAV κάθε εβδομάδα και δεν είναι πάντα αναγκαίο να χτυπηθούν με συστήματα αεράμυνας , ξοδεύοντας ακριβά πυρομαχικά σε φθηνά drones.

“Οι εγκαταστάσεις καυσίμων και ενέργειας είναι ήδη εξοπλισμένες με σταθερά συστήματα ανίχνευσης και αντιμετώπισης μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Στην πραγματικότητα, η πλειονότητα των επιθέσεων με drone συμβαίνει την νύχτα, όταν είναι πιο δύσκολο για το ανθρώπινο μάτι να δει ιπτάμενα αντικείμενα στον ουρανό”, πρόσθεσε ο Kustarev. .

Μιλώντας για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Stupor, σημείωσε ότι τα συστήματα Shtorm (Storm) και Shtil (Calm) που περιλαμβάνονται στο σύστημα είναι ικανά να ανιχνεύσουν και να συλλάβουν έναν στόχο σε απόσταση μεγαλύτερη των πέντε χιλιομέτρων. Με την σειρά τους, τα αμυντικά συστήματα Pars καταστέλλουν UAV σε απόσταση έως και δύο χιλιομέτρων, χρησιμοποιώντας μια στενή δέσμη κατευθυνόμενης δράσης και δημιουργώντας έναν «θόλο» 360 μοιρών.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA


[ad_2]

Source link

Related posts

Νεκροταφείο πεσόντων γεμάτο…γυναίκες στην Ουκρανία!! vid

Τα Θεοφάνεια του διχασμού-Δημ. Σταυρόπουλος

Ρωσικό ΥΠΑΜ: Καταρρίφθηκαν 12 ουκρανικοί πύραυλοι στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ

Αφήστε ένα σχόλιο