AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Βγήκε στις αγορές η Κίνα μετά τη διόρθωση τιμών για 1,2 εκατ. τόνους σιτηρών

[ad_1]

Η αγοραστική παρορμητικότητα της Κίνας έγινε αισθητή καθώς οι τιμές ανέβαιναν εντός της χώρας, ενώ οι κύριες εμπορευόμενες τιμές καλαμποκιού στο Σικάγο έπεσαν στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2020, επιβαρυνόμενες από την πληθώρα προσφορών από τους κορυφαίους εξαγωγείς, όπως η Βραζιλία και οι ΗΠΑ. Η διαφορά στις τιμές μεταξύ της τοπικής και διεθνούς αγοράς έκανε τις αγορές αυτές ιδιαίτερα ελκυστικές για την Κίνα.

Οι αποστολές περιελάμβαναν τουλάχιστον 10 φορτία ουκρανικού καλαμποκιού, κυρίως για παράδοση από τον Μάρτιο έως τον Μάιο, τουλάχιστον πέντε φορτία αμερικανικού σόργου και έξι αποστολές κριθαριού πολλαπλής προέλευσης για παρόμοια παράδοση, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Οι τιμές στην Κίνα αυξήθηκαν καθώς το Πεκίνο αύξησε τα αποθέματα σιτηρών για να στηρίξει την αγορά εν όψει της φύτευσης για το νέο καλλιεργητικό κύκλο. Αυτό αντιστάθμισε την αδύναμη ζήτηση για ζωοτροφές από την κτηνοτροφική βιομηχανία, όπου οι χοιροτρόφοι βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

[ad_2]

Source link

Related posts

Αναδιανεμητική σε όλους τους μικρούς θέλουν οι κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ

Δίκη για το Μάτι: Σήμερα η αγόρευση του Εισαγγελέα για τους 21 κατηγορούμενους

Δολοφονία 31χρονου στο Μεσολόγγι: Βρέθηκε φυσίγγιο από κυνηγετικό όπλο κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε νεκρός ο Μπάμπης

Αφήστε ένα σχόλιο