AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Βγαίνει νέα προκήρυξη Αναπτυξιακού νόμου τον Μάρτιο με 150 εκατ. ευρώ προϋπολογισμό για επενδύσεις αγροτών

[ad_1]

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα πρόσκληση θα έχει προϋπολογισµό 150 εκατ. ευρώ όπως η περασµένη, µε τα 75 εκατ. ευρώ να αφορούν ενίσχυση καθαρής επιχορήγησης επί των δαπανών και τα υπόλοιπα 75 εκατ. ευρώ το κίνητρο της φορολογικής απαλλαγής.  Σηµειώνεται πως ετησίως θα πρέπει να εισρέουν στον αγροδιατροφικό τοµέα µέσω Αναπτυξιακού Νόµου 150 εκατ. ευρώ. Η πρώτη πρόσκληση έγινε το 2022 και το 2023 υπήρξε «κενό». Ως εκ τούτου τα χρήµατα του 2023 θα κατευθυνθούν στις αιτήσεις της πρώτης προκήρυξης, οπότε ο προϋπολογισµός της θα αυξηθεί στα 300 εκατ. ευρώ. Υπενθυµίζεται ότι στον 1ο κύκλο έγιναν 330 αιτήσεις ύψους 483,5 εκατ. ευρώ.

Ξανά µε 30% µηχανήµατα

Αλλαγές ως προς τους όρους ενίσχυσης δεν πρόκειται να υπάρξουν, παρά τα πολλά παράπονα που διατυπώθηκαν από µεγάλη µερίδα αγροτών για την «περιφρόνηση» του Αναπτυξιακού Νόµου 4887/2022 στις αγροτικές επενδύσεις. Όχι µόνο γιατί καθυστερεί βασανιστικά η έκδοση των καταλόγων µε τις εγκρίσεις από την προκήρυξη του 2022 αλλά και γιατί δεν φαίνεται να διευκολύνεται ιδιαίτερα η υποστήριξη δράσεων που σχετίζονται µε τον πρωτογενή τοµέα ούτε στην επόµενη προκήρυξη, όταν τελικά αυτή ωριµάσει.

Ως εκ τούτου ο περιορισµός του 30% επί του προϋπολογισµού του φακέλου αγροτών για τις δαπάνες σε τρακτέρ και παρελκόµενα, αλλά και το αντίστοιχο πλαφόν 45% για κατασκευή σταβλικών εγκαστάστασεων στα πλαίσια του Αναπτυξιακού Νόµου, θα ισχύσουν ξανά.


Ολόκληρο ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί 

 

[ad_2]

Source link

Related posts

Η ποικιλία των τυριών και η συνύπαρξη των λαών, στην επιφάνεια κρυμμένοι θησαυροί από το φετινό Τοp 50 by Τυροκόμος

ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣTΑ 16.000 ΑΦΜ! ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΕΑ, Α21 ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΟΠΕΚΑ!

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟ ΠΡΙΜ- ΟΠΕΚΕΠΕ! ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΑΜΕΑ, ΟΠΕΚΑ!

Αφήστε ένα σχόλιο