AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Η Βυρωνική αποχαιρετά με οδύνη τον Παναγιώτη Κοντό

[ad_1]

Η ΒΥΡΩΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου αποχαιρετά με οδύνη τον Παναγιώτη Κοντό, τον Καθηγητή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που υπήρξε Επίτιμο Μέλος και Επιστημονικός Σύμβουλος της.  

     Σύσσωμη,  η  Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου  εκφράζει τη  βαθειά λύπη  και  την  απέραντη συγκίνηση της για την απώλεια του Παναγιώτη Κοντού του πανεπιστημιακού δάσκαλου και μέλους της Συγκλήτου του  Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο υπηρέτησε  για 40 χρόνια από διάφορες νευραλγικές και κομβικές θέσεις. Ως  Γενικός Γραμματέας  επί σειρά ετών διακρίθηκε για την πολυδιάστατη  και σπουδαία προσφορά του.

 Υπήρξε σεμνός, γενναιόδωρος,  ενωτικός, ανιδιοτελής, αξιοπρεπής και με μεγάλη συμβολή στην ανάδειξη της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς  της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου. Αδιαμφισβήτητα, αφήνει πίσω του μια  πλούσια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, μια αδαμάντινη υστεροφημία.

    Με μεγάλη συγκίνηση αναπολούμε ιδιαιτέρως τη μεγάλη προσφορά και αρωγή του προς την Βυρωνική Εταιρεία· τις πολύτιμες και καίριες συμβουλές του, την ανεκτίμητη επιστημονική και ηθική ενίσχυση που παρείχε αφειδώς, για την απρόσκοπτη υλοποίηση των Φοιτητικών Συνεδρίων της, για την μετάβαση των αποστολών των φοιτητών του  ΕΚΠΑ και των καθηγητών στο Μεσολόγγι, αλλά και για τόσα άλλα που με πολλή αγάπη και βαθύ σεβασμό κρατάμε ανεξίτηλα στο μυαλό και την ψυχή μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και εμείς πάντοτε θα μνημονεύουμε αυτή την σπουδαία προσωπικότητα, τον άνθρωπο και επιστήμονα που άλλαξε ζωές προς το καλύτερο, προς το υψηλότερο.  

   Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια συνοδεύουν την αγαπημένη του σύζυγο, Επίτιμη Καθηγήτρια Γλωσσολογίας, Δήμητρα Θεοφανοπούλου – Κοντού, τον γιο τους Ιωάννη  και την πανεπιστημιακή κοινότητα του ΕΚΠΑ. 

             Αιωνία η μνήμη του

[ad_2]

Related posts

Οι έλεγχοι και τα πρόστιμα για μη τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας το 2023

aitoloakarnanianews

Προσλήψεις υπαλλήλων γραφείου στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο/Αντιδράσεις από λογιστές και εστίαση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο