AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Life Style

Η διάσημη τραγουδίστρια της τζαζ τιμάται σήμερα από την Google

[ad_1]

Το σημερινό Google Doodle τιμά την 122η επέτειο θανάτου της Adelaide Hall

Η Adelaide Hall
ήταν τραγουδίστρια της τζαζ που γεννήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 1901 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Ήταν κόρη της Ελίζαμπεθ Τζέραρντ, μιας Αφροαμερικανίδας και του Γουίλιαμ Χολ, ενός άνδρα Πενσυλβανικής-Γερμανικής καταγωγής.

Όταν ήταν μικρή, μαζί με την αδερφή της, Έβελιν, πήγαιναν στο Pratt Institute στη Νέα Υόρκη, όπου ο πατέρας της ήταν δάσκαλος μουσικής. Οι αδερφές σχημάτισαν ένα ντουέτο και έπαιζαν σε μικρές εκδηλώσεις, όπως σε εκκλησιές ή σχολικές εκθέσεις, μέχρι που δυστυχώς η Έβελιν πέθανε κατά τη διάρκεια της επιδημίας γρίπης, όπου είχε πεθάνει και ο πατέρας τους.

Έκανε το επαγγελματικό της ντεμπούτο ως μέλος της χορωδίας στο Shuffle Along το 1921, ένα μιούζικαλ που βοήθησε στην ίδρυση της αφροαμερικανικής show business. Αργότερα εμφανίστηκε στο Broadway στα Desires of 1927, Town Topics, Blackbirds του 1928, Brown Buddies και Jamaica.

Έγινε ένας από τους πρώτους πρωτοπόρους της Jazz στο διάσημο Cotton Club.


Η προσωπική της ζωή

Μεταξύ 1926 και 1936, η Adelaide Hall παντρεύτηκε τον Μπερτ Χικς, έναν έμπορο ναυτικό από το Τρινιδάδ. Στις αρχές της δεκαετίας του 1930, το ζευγάρι αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στο Παρίσι αφού στη Νέα Υόρκη είχε υποστεί ρατσιστικές επιθέσεις.

Έμειναν στο Παρίσι για τρία χρόνια, όπου η πρωταγωνίστησε στο Moulin Rouge και στο Lido πριν μετακομίσουν στην Αγγλία και γίνουν Βρετανοί υπήκοοι.


Η επαγγελματική της πορεία

Στη δεκαετία του 1930, η Adelaide Hall εμφανίστηκε σε πολλές θεατρικές παραγωγές, συμπεριλαμβανομένων των Brown Buddies στο Broadway, περιόδευσε ως σόλο καλλιτέχνης και εμφανίστηκε σε ταινίες όπως το All Colored Vaudeville Show.

Συνέχισε να ηχογραφεί τραγούδια μέχρι τη δεκαετία του 1970, τα οποία εμφανίστηκαν σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, συμπεριλαμβανομένων των Hull και East Yorkshire.

Η Adelaide Hall μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως η πιο ανθεκτική καλλιτέχνιδα στον κόσμο το 2003, δέκα χρόνια μετά τον θάνατό της.

Αν και ζούσε στο Λονδίνο, επέστρεψε πολλές φορές στις Ηνωμένες Πολιτείες για να εμφανιστεί τόσο σε σόλο παραστάσεις, όσο και στο Μπρόντγουεϊ.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, ηχογράφησε το soundtrack σε πολλές ταινίες, έκανε guest εμφανίσεις σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές και παρείχε την χαρακτηριστική φωνή της σε ορισμένους χαρακτήρες σε ταινίες, όπως ένας χαρακτήρας στη βρετανική ταινία The Thief of Bagdad (1940).

Μετά από μια ασθένεια που την ταλαιπώρησε για λίγο καιρό, η Adelaide Hall πέθανε στις 7 Νοεμβρίου 1993, σε ηλικία 92 ετών. Συνολικά, η καριέρα της διήρκεσε εβδομήντα χρόνια, από τη δεκαετία του 1920 έως τη δεκαετία του 1990.

Google News icon
Ακολουθήστε τα parapolitika.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση.
Facebook icon
Ακολουθήστε μας στο facebook
Instagram icon
Ακολουθήστε μας στο Instagram


[ad_2]

Source link

Related posts

Με μελανιές στα πόδια μετά την εκρηκτική της εμφάνιση στα MadWalk 2023

“Το θέατρο είναι ο φυσικός μου χώρος” – Αποκάλυψε την ηλικία της – Τι είπε για το φινάλε της “Μάγισσας”

Το βίντεο του Salt Bae με τον Αντώνη Ρέμο στο νέο του εστιατόριο στην Κωνσταντινούπολη

Αφήστε ένα σχόλιο