AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Η τεχνική λύση μηδενίζει δικαιώματα κτηνοτρόφων λένε οι Μακεδόνες

[ad_1]

Η τεχνική λύση μηδενίζει δικαιώματα κτηνοτρόφων λένε οι Μακεδόνες

Όπως αναφέρουν στη σχετική επιστολή «Ο βασιλιάς αποδεικνύεται ότι είναι γυμνός» και «η γύμνια του αυτή θα φανεί ξεκάθαρα σε όλους, όταν το 2026, που θεωρητικά τα ατομικά δικαιώματα ενίσχυσης θα έχουν την ίδια μέση αξία της χώρας, στην περιφέρειά μας ένας κτηνοτρόφος θα εισπράττει για 100 ΖΜ, (30Ha* x (ΜΕΣΗ ΑΞΙΑ)), ένας κτηνοτρόφος στην Ήπειρο (46Ha x (ΜΕΣΗ ΑΞΙΑ)) και ένας κτηνοτρόφος στην Κρήτη (57Ha x (ΜΕΣΗ ΑΞΙΑ))». Όπως φαίνεται από το παραπάνω παράδειγμα, για τις ίδιες ζωικές μονάδες το ύψος των επιδοτήσεων θα έχει μεγάλες διαφορές. «Με την κατανομή κατά Χ.Ε να εφαρμόζεται μέχρι και σήμερα, οι περιφέρειες της Ανατ. Μακεδονίας Θράκης της Κεντρικής Μακεδονίας και κάποιων νησιών όπως η Θάσος, απώλεσαν ενισχύσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία καρπώθηκαν οι συνάδελφοι των υπολοίπων περιοχών (χωρικών ενοτήτων) της χώρας», αναφέρουν παράλληλα οι κτηνοτρόφοι στην επιστολή.

Επιπλέον, αναφέρονται και στο θέμα της ενεργοποίησης βοσκοτοπικών δικαιωμάτων χωρίς ζώα: «Η ενεργοποίηση βοσκοτοπικών δικαιωμάτων (ΠΕ1) χωρίς ζωικό κεφάλαιο μεταλλάχθηκαν σε υποχρεωτική κατοχή Ζ.Κ με ελάχιστη πυκνότητα βόσκησης 0,2 ΖΜ/Ha. Για ν’ αντιληφθεί και ο πιο αδαής τον εμπαιγμό και την κοροϊδία, επισημαίνουμε ότι η πυκνότητα βόσκησης στην ΑΜ-Θ το 2015 για τους κτηνοτρόφους ήταν 3,25 ΖΜ/Ha, στην Κεντρική Μακεδονία 4,13 ΖΜ/Ha ενώ η χαμηλότερη πυκνότητα στην ηπειρωτική χώρα ήταν 2,17 ΖΜ/Ha και στη νησιωτική 1,51 ΖΜ/Ha».

Τέλος, οι κτηνοτρόφοι ΑΜΘ απευθύνουν μέσω της επιστολής κάλεσμα για συνάντηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και στο επιτελείο του και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς «για να ενημερωθεί για την πραγματική κατάσταση που έχει διαμορφώσει στην κτηνοτροφία η ΚΓΠ και όχι αυτή που ίσως του μεταφέρεται».

Αναλυτικά η επιστολή εδώ

Κοινοποιήστε το:


[ad_2]

Source link

Related posts

«Εξυπνα χωριά» σε Πρέσπες, Βόρεια Πίνδο και Ροδόπη

Την κτηνοτροφία ξεκίνησε ο Mark Zuckerberg στη Χαβάη

Άγριο έγκλημα στην Χαλκίδα: Τι ισχυρίζεται η 39χρονη για το κίνητρο του εγκλήματος

Αφήστε ένα σχόλιο