AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Ισραήλ: Σε καταφύγιο στη γερμανική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ έσπευσε ο Σολτς όταν ήχησε συναγερμός για ρουκέτες από Γάζα

[ad_1]

Ο Γερμανός Καγκελάριος βρίσκεται στο τελ Αβίβ και νωρίτερα είχε συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό

Σε καταφύγιο στη γερμανική πρεσβεία, έσπευσε ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς καθώς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Τελ Αβίβ ήχησε ο συναγερμός για ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας.

Την είδηση μετέδωσαν Μέσα Ενημέρωσης επικαλούμενα πηγές από το περιβάλλον του Γερμανού Καγκελάριου. Ο Σολτς χρειάστηκε να παραμείνει εκεί για λίγα λεπτά, όπως αναφέρεται από τις ίδιες πηγές.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε σήμερα ότι συζήτησε κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Ισραήλ τρόπους να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια σε αμάχους στην υπό πολιορκία Λωρίδα της Γάζας, με τον Γερμανό καγκελάριο να αναφέρει ότι θα θίξει το θέμα και με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Φάταχ αλ Σίσι.

«Η Γερμανία και το Ισραήλ είναι ενωμένα ως δημοκρατικά κράτη, ενεργώντας με βάση τη δικαιοσύνη και τον νόμο ακόμη και σε ακραίες καταστάσεις… Συζήτησα με τον πρωθυπουργό (Νετανιάχου) για τους τρόπους ώστε να επιτραπεί στους ανθρώπους στη Γάζα να λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια όσο το δυνατόν γρηγορότερα», δήλωσε ο Σολτς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

«Θέλουμε να προστατεύσουμε τους αμάχους και να αποτρέψουμε θανάτους αμάχων», ανέφερε ο Γερμανός καγκελάριος.

Μετά το Ισραήλ, ο Σολτς πρόκειται να μεταβεί στην Αίγυπτο.

(με πληροφορίες από protothema. gr / photo: EPA-EPA)


[ad_2]

Source link

Related posts

«Η συζήτηση περί ανθρωπιστικών διαδρόμων»-Πολύκαρπος Αδαμίδης

Ο αστυνομικός που επιχείρησε να συλλάβει…εξωγήϊνους!

Τούρκοι σκότωσαν αμάχους σε επιδρομές στη Συρία

Αφήστε ένα σχόλιο