AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Κύπελλο Αγγλίας: Σκέφτεται να δοκιμάσει τις δεκάλεπετες αποβολές η FA

[ad_1]

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Times», η αγγλική ομοσπονδία σκέφτεται να εισάγει τον κανονισμό της δεκάλεπτης αποβολής δοκιμαστικά στα Κύπελλα Αγγλίας ανδρών και γυναικών.

Οι «Times» αποκάλυψαν πως η αγγλική ομοσπονδία σκέφτεται να εισάγει έναν κανονισμό που θα δίνει την δυνατότητα στον διαιτητή ενός αγώνα να αποβάλλει έναν ποδοσφαιριστή μιας ομάδας μόνο για δέκα λεπτά.

Η IFAB αναμένεται να εγκρίνει τον επόμενο μήνα στην ετήσια συγκέντρωσή της την δοκιμαστική εφαρμογή του συγκεκριμένου κανονισμού. Αυτός θα εφαρμόζεται όταν ένας παίκτης κάνει κάποιο κυνικό φάουλ τακτικής ή όταν έχει απρεπή συμπεριφορά προς τον διαιτητή της αναμέτρησης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η αγγλική ομοσπονδία σκέφτεται να δοκιμάσει κι εκείνη με την σειρά της τον κανονισμό αυτόν, ξεκινώντας από το Κύπελλο Αγγλίας τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών.

Φυσικά προτού παρθεί η τελική απόφαση για τη δοκιμαστική εφαμοργή του, θα χρειαστεί αρκετή δουλειά στις λεπτομέρειες του συγκεκριμένου πρωτοκόλλου. Το νωρίτερο που θα μπορούσε να εισαχθεί ο συγκεκριμένος κανονισμός είναι από την επόμενη σεζόν.

Έχουν ήδη γίνει κάποιες δοκιμές του κανονισμού αυτού σε διοργανώσεις ερασιτεχνικού επιπέδου σε Αγγλία και Ουαλία, αν κι εκεί ο κανόνας αυτός εφαρμοζόταν μόνο για την απρεπή συμπεριφορά προς τον διαιτητή.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Διαιτητών της FIFA, Πιερλουίτζι Κολίνα είχε επιβεβαιώσει πως θα επεκταθούν οι δοκιμές του κανονισμού αυτού: «Συζητάμε για να τον φέρουμε σε υψηλότερο επίπεδο, πολύ πιθανώς και στο επαγγελματικό ή ακόμη υψηλότερα στο ανώτερο επίπεδο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Σίγουρα, πρέπει να έχουμε κάτι που δουλεύει για το κορυφαίο επίπεδο του ποδοσφαίρου».

[ad_2]

Source link

Related posts

Σαμόρα: «Νιώθω ευλογημένος για τις ευκαιρίες που μου έδωσε το ποδόσφαιρο»

Ολυμπιακός: Τα 5.046 λεπτά του Εσε από το 2023 έως και σήμερα σε Αργεντινή και Ολυμπιακό! (vids)

Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα 1-2: Κόντε εσύ super… ΠΑΣ! (vids)

Αφήστε ένα σχόλιο