AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Συνταγες

Λαζάνια με κοτόπουλο αλά Μπολονέζ | Συνταγές

[ad_1]

Υπέροχα λαζάνια με κοτόπουλο σε σάλτσα μπολονέζ καλυμμένο με λιωμένα τυριά. Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο φαγητό, όπου ο κιμάς κοτόπουλου βρασμένος σε μια υπέροχη σάλτσα μπολονέζ, σε συνδυασμό με το καπνιστό χοιρινό, το οποίο σας συστήνουμε να μην παραλείψετε, μαζί με το ζυμαρικό, μας δίνουν ένα εξαιρετικό πιάτο με μια απολαυστική γεύση. 

Υλικά συνταγής

  • Για τη σάλτσα μπολονέζ κοτόπουλου
  • 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο καρότο, τριμμένο
  • 1 κοτσάνι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 80 γρ. καπνιστό χοιρινό κομμένο σε μικρά κομματάκια 1 εκ. περίπου
  • 1 κιλό κιμάς κοτόπουλου
  • 1 κ.γ. θυμάρι 
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 κ.γ. κόκκινο τσίλι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 2 κουτιά ντοματάκια κονκσέ
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • αλάτι πιπέρι
  • Για τα λαζάνια
  • 2 φλ. τσαγιού ψιλο-θρυμματισμένο ανθότυρο (ή 1 φλ. ανθότυρο+1 φλ. φέτα)
  • 2 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1 αυγό
  • 1 συσκευασία (500 γρ.) λαζάνι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη σάλτσα μπολονέζ: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο το σκόρδο και τα κομματάκια χοιρινού και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 5 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και πάρει χρώμα το χοιρινό. Προσθέτετε και το κιμά κοτόπουλου και συνεχίζετε το σοτάρισμα πιέζοντας το κιμά με πιρούνι ή ξύλινη κουτάλα για άλλα 5 λ μέχρι πάρει χρώμα.
  2. Προσθέτετε το θυμάρι, το τσίλι, το ντοματοπελτέ και ανακατεύετε. Σβήνετε με το κρασί και μόλις “αναπνεύσει” προσθέτετε το βασιλικό και το βράζετε για 3 λ ακόμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Ρίχνετε το ζωμό κοτόπουλου, τα ντοματάκια κονκασέ, αλάτι πιπέρι και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λ.
  3. Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάτε το αυγό, προσθέτετε το θρυμματισμένο ανθότυρο και το 1½ φλ. μοτσαρέλα, τα ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε στην άκρη. Ρίχνετε 2-3 κουτάλες μείγμα κιμά στη βάση ενός πυρίμαχου σκεύους διαστάσεων 23×33 εκ., και το στρώνετε σε όλη τη βάση. 
  5. Από πάνω απλώνετε 1 στρώση λαζάνια, φροντίζοντας να βάλετε επιπλέον λαζάνι για να μην αφήσετε καθόλου κενά ανάμεσα στα λαζάνια. Απλώνετε από πάνω άλλες 2 κουτάλες μείγμα κιμά και το πασπαλίζετε με το 1/3 του μείγματος τυριών. Επαναλάβετε με την ίδια διαδικασία τις στρώσεις, λαζάνια, κιμάς, μείγμα τυριών άλλες δυο φορές.
  6. Πασπαλίζετε από πάνω το υπόλοιπο 1/2 φλ. τριμμένης μοτσαρέλας, σκεπάζετε καλά με αλουμινόχαρτο το πυρέξ και ψήνετε το φαγητό σας στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, ελέγχετε πόσο αλ τέντε θέλετε το ζυμαρικό και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10 λ περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς τα τυριά.
  7. Σερβίρετε το φαγητό σας γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό και προαιρετικά με επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα.

Sintayes.gr,

Συνταγή: Λαζάνια με κοτόπουλο αλά Μπολονέζ

 


[ad_2]

Source link

Related posts

Φτιάχνουμε τιραμισού με τα μελομακάρονα που περίσσεψαν από τις γιορτές

Γιαούρτι και θερμίδες

Ριζότο γαρίδας με ντομάτα και κρεμώδη σάλτσα

Αφήστε ένα σχόλιο